Rusové se baví zevrubným zkoumáním fotografií Putinovy kanceláře

svet.sme.sk

Rusové se baví hledáním rozdílů na různých fotografiích z kanceláře prezidenta Vladimira Putina, píše ruský portál Meduza. Všechno začalo, když informační server Projekt tento měsíc napsal, že ve snaze utajit aktuální místo svého pobytu si Putin nechal zařídit dvě úplně stejné pracovny – jednu blízko Moskvy a druhou na břehu Černého moře, kde má prázdninovou rezidenci.

Prezidentský mluvčí Dmitrij Peskov zprávu nazval „informačním útokem“. „Prezident každodenně veřejně vystupuje. Žádné identické kanceláře neexistují, prezident používá mnoho kanceláří v různých městech a vy je všechny vidíte,“ uvedl Peskov.

Jenže Peskov svým komentářem ty, co „informační útok“ rozdmýchávají, nezastavil, spíše naopak. Lidé totiž nyní publikují na sociálních sítích dvojice fotografií zobrazující Putinovu kancelář (či kanceláře) a ukazující rozdíly.

Jeden z uživatelů twitteru si například všiml, že vypínač vedle dveří je na dvou fotografiích, které jinak zobrazují až do nejmenších detailů stejné zařízení, umístěn trochu jinak. Další upozorňovali například na rozdíly ve vzoru na podlaze nebo na to, že na jedné fotografii sahají vlajky za sedícím Putinem až k zemi, zatímco jinde končí jejich dolní okraj nad podlahou.

Autor: ČTK

  Čína a Rusko odmítly podíl na nedávném rozsáhlém kyberútoku proti USA

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com