Opozice věří, že budou možné konzultace malých skupin ve školách

z.ru

Opoziční expertní tým po dnešním jednání s ministrem školství Robertem Plagou (ANO) věří tomu, že i v pátém, nejvyšším stupni protiepidemického systému PES budou možné například konzultace malých skupin žáků a studentů závěrečných ročníků ve školách. Na dnešní tiskové konferenci takzvaného Anticovid týmu to řekl poslanec KDU-ČSL Marek Výborný. Rozhodnuto ale podle něj zatím není.

Do škol od pondělí chodí jen žáci prvních a druhých tříd základních škol, otevřeny zůstaly také mateřské a speciální školy. Zbytek se opět učí distančně.

„Věříme, že se podaří nalézt nějaký režim i v pátém stupni, například malých skupinových konzultací žáků ve školách, protože směrem k blížící se maturitní a závěrečné zkoušce to vidíme jako velice problematické a zásadní. Týká se to i praktické výuky zvláště závěrečných ročníků na odborných školách,“ řekl Výborný. Jednání s Plagou se kromě něj zúčastnil také místopředseda ODS Martin Baxa.

Výborný také zopakoval výzvu Anticovid týmu, aby nebyla nařizována pracovní povinnost v nemocnicích studentům medicíny před závěrečnými státními zkouškami a maturantům. Podle opozice se nemohou adekvátně věnovat přípravě na dokončení studia.

V současnosti ve zdravotnických zařízeních pomáhá podle Asociace děkanů lékařských fakult ČR asi tisícovka studentů lékařských fakult a studenti jsou připraveni zvýšit rozsah své pomoci. Děkani v pondělním prohlášení uvedli, že si jsou vědomi zhoršující se situace související s šířením koronaviru a očekávaného přetížení nemocnic spojeného s nedostatkem zdravotnického personálu.

ODS v Anticovid týmu zastupují poslanci Bohuslav Svoboda, Baxa a Martin Kupka, za lidovce jsou členy senátor Lumír Kantor a poslanci Vít Kaňkovský a Výborný. TOP 09 reprezentují poslanci Vlastimil Válek a Dominik Feri a místopředseda strany Lukáš Otys.

Autor: ČTK

  Weby vlády, vnitra, policie napadli hackeři, podle Avastu útočí proruská skupina

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com