Policie opět uzavřela příjezdy do Bedřichova kvůli náporu běžkařů

Policie dnes krátce před půl osmou opět uzavřela příjezdové cesty do Bedřichova na Jablonecku kvůli náporu běžkařů. Uzavírka potrvá nezbytně nutnou dobu, řekl ČTK regionální policejní mluvčí Vojtěch Robovský. Starosta obce Petr Holub (SLK) řekl ČTK, že parkovací kapacity jsou téměř vyčerpané.

Příjezdy do Bedřichova zavřela dopravní policie i v sobotu, kdy byly kvůli autům běžkařů silnice nepropustné. V sobotu policie obec znovu otevřela okolo 16:00 s apelem na řidiče, aby respektovali dopravní značení a omezení. „Musím říct, že policie dnes zareagovala mnohem lépe, jsou tu už od rána od 7:00,“ uvedl Holub. Podle něj je v Bedřichově obdobný počet lidí jako v sobotu, jejich koordinování se ale daří lépe.

Aktuální opatření proti šíření koronaviru sice zakazují provoz lyžařských vleků, lidé po celé republice ale i tak míří do hor, třeba na běžky, sáňkovat nebo na procházku.

Robovský uvedl, že byla před půl osmou uzavřena komunikace z Jablonce nad Nisou (Ostrý roh), ve směru na Hrabětice a Bedřichov. Úsek Liberec – Česká chalupa byl uzavřen krátce po dnešní osmé hodině. „Opět apelujeme na návštěvníky horských oblastí Libereckého kraje, aby parkovali na místech k tomu určených, respektovali dopravní značení a řídili se pokyny zasahujících policistů,“ řekl mluvčí.

Policie bude postupně pouštět ven odjíždějící běžkaře. Lidé mířící do obce si buď budou muset najít místo k parkování v jiné lokalitě nebo počkat, až někdo Bedřichov opustí, dodal starosta.

Z webkamer, které jsou umístěny u parkovacích ploch, je patrné, že se dnes na bežky znivu vydaly stovky a možná i tisíce lidí. Situace na parkovištích je klidná, auta nejsou v kolonách a neblokují odjíždějící sportovce.

Autor: ČTK

  Koronavirus jen tak nezmizí. ‚Je důležité připravit očkovací strategii na další roky,‘ uvedl Babiš

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com