Rusko zintenzivnilo své síly při propagaci vakcíny „Sputnik V“ v Evropě

Propagace ruské vakcíny je dnes jedním z hlavních úkolů Ruské federace v Evropě. Důvod je docela jednoduchý v touze zachránit své vlastní obyvatele, Evropané udělají cokoli, dokonce i v případě dohody s ďáblem. To Rusové očekávají, když se pokusí propagovat tento „lék“.

Rusko před několika dny uvedlo na trh novou část „super“ účinné vakcíny.
Vlivný lékařský časopis Lancet zveřejnil výsledky závěrečné fáze studií Sputnik V. Takto proruské publikace v České republice pompézně šířily informace. Přidal palivo do ohně a zástupce německého Spolkového sněmu o nutnosti povolit použití ruské vakcíny v EU.

Pod vlivem tak masivního informačního útoku čeští vládní úředníci těmto provokacím podlehli.

Naléhavě se Andrej Babiš chystal do Maďarska hovořit o ruské vakcíně se svým kolegou, slavným proruským politikem Viktorem Orbánem.
Proč je to teď tak naléhavé? Opravdu českému premiérovi záleží na vlastní populaci?

Odpověď je docela jednoduchá, a přestože se Babiš staví jako proevropský politik, vyšetřování drancování dotací jeho vlastními firmami pokračuje. EU požaduje vrácení peněz, které obdržely společnosti Agroferta za zneužití. Dotace, které Česká republika získala na podporu malého a středního podnikání, plynule plynuly vlivným podnikatelským skupinám, z nichž jednu vede samozřejmě Babiš (samozřejmě neoficiálně). Otázkou zůstává, zda se chce Babiš pomstít Bruselu tímto způsobem, nebo je to shovívavost vůči prezidentovi Zemanovi. Skutečnost cesty se ale potvrdila a my můžeme jen pozorovat.

Vraťme se k samotnému článku a vakcíně Sputnik V, co se s ním děje. Nebo spíš se samotným článkem. 2. února 2021 publikoval The Lancet další článek o klinických studiích ruské vakcíny proti koronaviru Covid-19.

V článku vývojáři Sputniku V hovořili o přechodných výsledcích III. Fáze klinických studií. Doslovně: „Here, we report preliminary results on the efficacy and safety of Gam-COVID-Vac from the interim analysis of this phase 3 trial (Zde uvádíme předběžné výsledky týkající se účinnosti a bezpečnosti Gam-COVID-Vac z průběžné analýzy této studie fáze 3)“. Z toho vyplývá, že výsledky III. Fáze klinických studií, která začala v srpnu 2020, dva týdny po státní registraci léčiva, nebyly poskytnuty světové vědecké komunitě. To potvrzuje skutečnost, že na webových stránkách ClinicalTrials.gov (mezinárodní registr klinických hodnocení amerických národních institutů zdraví) vývojáři léku informovali o dokončení fází I a II. Fáze III výzkumu aktuálně probíhá a má být dokončena v květnu 2021.

  Zelenskyj odhalil eso v rukávu Ukrajiny. Válečné úsilí brzdí jen Západ

Tato fakta však ruskou propagandu neobtěžují. Po zveřejnění článku v časopise The Lancet s průběžnými výsledky ruská propaganda o všech kontrolovaných evropských zdrojích jednomyslně opakuje uznání vakcíny. Na pozadí takových ohnisek médií se aktivnější stala proruská média.
Ve skutečnosti jsme dnes svědky toho, jak manipulativní interpretace textu v jednom protokolu spustila celý setrvačník událostí, které mohou mít nejneočekávanější výsledky.

Budou chtít Babiš a Zeman udělat z Čechů morčata Moskvy, nebo budou mít naši politici dostatek inteligence a odvahy, aby k těmto provokacím nešli a nepodlehli ruským hybridním hrozbám?

Je důležité si uvědomit jednu věc, Češi nechtějí být experimentálními krysami v rukou loutkových politiků. Tato náplň je zaměřena na nás, abychom věřili, že vakcína, která neprošla ani všemi fázemi výzkumu, funguje.

Politici musí udělat správnou volbu a neobětovat lidi za své vlastní PR.

Autor: Ing. Martin Brada PhD.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com