Ledecká bude bojovat v super-G o medaili, favoritkou je Gutová

iceatrail.com

Po odvolané kombinaci žen by měl světový šampionát v alpském lyžování v italské Cortině d’Ampezzo odstartovat superobřími slalomy. Mezi ženami má naději atakovat stupně vítězů olympijská šampionka v této disciplíně Ester Ledecká. Největšími favority jsou Švýcarka Lara Gutová-Behramiová a rakouský sjezdař Vincent Kriechmayr.

Zatímco na hrách v Pchjongčchangu 2018 způsobila Ledecká ziskem zlata šok sobě i celému lyžařskému světu, tentokrát už patří mezi elitu. „Pořád se posouvám a už jsem tak nějak mezi ostatními ve špičce,“ vystihla česká závodnice před týdnem.

V hodnocení super-G ve Světovém poháru je průběžně čtvrtá. V prosinci zvítězila v prvním superobřím slalomu sezony ve Val d’Isere a třikrát byla šestá. Jen den po pádu ve sjezdu v Crans Montaně dokončila super-G na patnáctém místě.

Superobřímu slalomu dominuje Gutová-Behramiová. Devětadvacetiletá Švýcarka má už pět světových medailí, ze super-G stříbro a bronz, ale na zlato čeká. „Nemám si co dokazovat. Samozřejmě chci vyhrát, ale když se to nepovede, tak mám před sebou pořád spoustu věcí, které můžu dokázat,“ řekla Gutová v Cortině.

Titul obhajuje Američanka Mikaela Shiffrinová, která před šampionátem trénovala s Ledeckou. „Vypadala fakt dobře,“ řekl trenér Ledecké Tomáš Bank. „Pojedu co nejrychleji a věřím, že mám šanci na dobrý výsledek,“ řekla Shiffrinová.

Mezi adeptky na stupně vítězů patří dále Švýcarka Corinne Suterová, Rakušanka Tamara Tipplerová, domácí závodnice Federica Brignoneová a Michelle Gisinová či vedoucí žena průběžného pořadí SP Slovenka Petra Vlhová.

Kriechmayr podobně jako Gutová na první velké vítězství čeká. Před MS vyhrál dva závody super-G a je na něj upřena největší pozornost. „Bude to nový závod, ale chci jet rychle, což mi v poslední době šlo,“ pronesl. K jeho největším soupeřům patří krajan Matthias Mayer a výborně jezdící Švýcar Marco Odermatt.

  Neskutečné finále! Messiho sen splněn, Argentina má titul

Závod žen by měl odstartovat v 10:30, muži se vydají na trať ve 13:00.

Autor: ČTK

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com