Rusko nabízí miliony dávek vakcíny “Sputnik V” různým zemím a není ve spěchu očkuje své lidí

Ruští vývojáři dosud nepožádali o registraci své vakcíny u evropského regulačního orgánu.

Evropská unie je překvapená, že Rusko nabízí miliony dávek vakcíny Sputnik V řadě zemí, ačkoli domácí očkovací proces ve skutečnosti nepostupuje příliš rychle.

Uvedla to 17. února předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyen na brífingu po zasedání rady evropských komisařů v Bruselu.

„Stále se divíme, proč Rusko teoreticky nabízí miliony a miliony dávek, aniž by dosáhlo dostatečného pokroku v očkování svých vlastních lidí,“ uvedla. „To je otázka, na kterou je třeba odpovědět.“

Podle předsedy Evropské komise výrobci ruské vakcíny dosud nepožádali o registraci přípravku „Sputnik V“ u Evropské agentury pro léčivé přípravky (EMA) a pro jeho předložení je nutné poskytnout „kompletní balíček údajů“ . „Pokud ano, musí poskytnout kompletní seznam údajů, složit kompletní test, jako každá jiná vakcína,“ řekla.

Von der Layen dodala, že Rusové nemají v Evropě žádné produkční kapacity, takže bychom měli očekávat kontrolu na místě v Rusku.
Padělané vakcíny se objevily v Belgii, z nichž většina je zjevně převážně z Ruska. Občané jsou vyzýváni, aby byli očkováni výhradně ve zdravotnických zařízeních zdarma, a aby nekupovali podezřelé léky.

Autor: Dana Marková

  Britské ministerstvo zahraničí: "Moskva je hrozbou pro evropskou bezpečnost a Nord Stream 2 je zbraní k zotročení kontinentu."

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com