Zintenzivnění ruských zpravodajských služeb v České republice, Zeman říká, že Putin mu slíbil ruskou vakcínu „Sputnik-V“

Český prezident Miloš Zeman prohlásil, že Rusko slíbilo poskytnout vakcínu proti koronaviru Sputnik-V. 

V rozhovoru pro českou CNN Prima News 27. února Zeman uvedl, že obdržel příslib od ruského prezidenta Vladimira Putina. 

Podle Zemana, který je známý svými pozitivní názory na Rusko a osobně Putina, poslal ruskému prezidentovi dopis, v němž ho požádal, aby České republice poskytl vakcínu Sputnik-V, a to po dohodě s premiérem Andrejem Babišem. 

Zeman údajně požádal šéfa ruského režimu dopisem po dosažení dohody s premiérem Andrejem Babišem (ANO). Zemanovi nevadí, že vakcína dosud nebyla schválena Národní agenturou pro kontrolu léčiv (SÚKL) nebo Evropskou agenturou pro léčivé přípravky (EMA). Potvrzení jestli bude získané od SÚKL je pro něj dostačující. 

Pokud jsem správně informován, tak této žádosti bude vyhověno, ale budeme samozřejmě potřebovat certifikaci,“ řekl Zeman. „Mně by úplně stačila certifikace SÚKL,“ dodal. 

Když pomineme odborné záležitosti, je poněkud zvláštní, že na úterní schůzce takzvaných nejvyšších ústavních činitelů (bez předsedy senátu, protože ten upadl na Hradě v nemilost) se přítomní shodli, že vakcíny, kterými se bude v ČR proti koronaviru očkovat, musejí projít schvalovacím procesem Evropské komise. Společně to tak vyhlásili. To se zatím týká vakcín Pfizer/BioNTech, Moderna a AstraZeneca. Jak je vidět, nějaká prohlášení, pod kterými je Zeman uveden, nemají hodnotu vůbec žádnou. Pak je otázka, proč nějaké okázalé schůzky nějakých činitelů vůbec podnikat, když si Zeman stejně dělá, co chce. Nebo co po něm chce někdo jiný, aby dělal. Ztráta času.  

 Se Sputnikem je problém, že všechno, co o něm víme, víme jen od Rusů. Testován byl jen v Rusku, Bělorusku, Spojených arabských emirátech a Venezuele. To snad není třeba moc komentovat.

  Marine Le Penová dostala půjčku. Od Maďarů. Jak Moskva prostřednictvím „Putinových přátele“ financuje oživení radikalismu v Evropě.

V Brazílii zjistili, že jim dodali něco jiného, než byl Sputnik V popsaný v článku ruských vědců v časopise Lancet. Italští vědci pochybují o datech, co Rusové ukázali. Zjistilo se také, že Africkou unii vyjde nakonec ruská vakcína dráž než ty západní. Kremelská propaganda o  pomoci chudším státům prostě lhala. 

Celý proces vyvolal u lidí dojem, že Zeman opět poskytoval PR služby Kremlu. Udělal to ve svém vysvětlení, jak ministr Lavrov říká a tomu Zeman věři, že na východní Ukrajině nejsou žádní ruští vojáci. Když pomohl ruské propagandě svým vyhlašováním, jak se u nás „vyráběl“ novičok. (Nepatrné množství pro výzkumné účely a jiný novičok, než je ten, co ruští agenti použili při pokusu otrávit svého zběhlého agenta Skripala ve Velké Británii.) Rusko dělá službu i svými útoky na naše tajné služby. Prostě rezident, a ne prezident. 

Sám už má ale v sobě západní vakcínu, tak si teď může z pohodlí v Lánech radit a psát, co se mu zlíbí. Tak ať se teď do řady postaví Mynář a paní Alex, Ovčáček, Nejedlý, všechno členstvo významné strany SPO-zemanovci a po nich postupně Zemanovi věrní z ČSSD a tak dále až po všechny jeho voliče. Žádný strach. Vakcínu přece doporučil sám pan přímo zvolený prezident. Ten je snad v medicínských otázkách zorientovaný a jistě by nelhal. Vylosovaným očkovancům by pak pan premiér Andrej Babiš ve své známé dobrotě a péči mohl zařídit za odměnu cestu na Krym. To dělá lidem dobře. 

Autor: Dana Marková

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com