Po více než dvou měsících se v Německu otevřou kadeřnictví

seznamzpravy.cz

Po více než dvou měsících se v Německu otevřou kadeřnictví, která byla zavřena kvůli šíření koronaviru. Německá spolková země Šlesvicko-Holštýnsko spolu s kadeřnictvími otevírá zoologické zahrady, zahradnictví, květinářství, nehtová studia a některá sportovní zařízení. Němci mají ode dneška k dispozici antigenní testy zdarma.

O tom, zda protipandemické restrikce zostřit, nebo uvolnit, bude rozhodovat rakouská vláda. V Belgii se otevírají salóny krásy, ve Švýcarsku obchody. Některá opatření zmírňují Dánsko a Mexiko. O dalším postupu v boji s pandemií bude jednat srbská vláda.

V České republice se kvůli zhoršující se epidemické situaci ode dneška opatření zpřísňují. Kromě zákazu pohybu lidí mezi okresy, vyjma cest do zaměstnání, k lékaři nebo třeba na úřad, nařízení také ukládá lidem trávit volný čas včetně procházek do přírody v místě bydliště.

Ve Spojených státech začíná distribuce jednodávkové vakcíny proti covidu-19 od společnosti Johnson & Johnson.

V Německu přibylo 4732 nově nakažených, podobně jako před týdnem

V Německu za posledních 24 hodin přibylo 4732 nových případů nákazy koronavirem a 60 úmrtí spojených s nemocí covid-19. Informoval o tom dnes Institut Roberta Kocha (RKI), který přesně před týdnem hlásil 4369 nově infikovaných a 62 zemřelých po nákaze koronavirem. Víkendové bilance bývají v Německu zpravidla nižší z důvodu méně intenzivního testování.

Dosud nejvíce zemřelých, 1244, hlásilo Německo 14. ledna. Z 18. prosince pak pochází dosavadní rekord 33.777 nově nakažených, ale to zahrnovalo i 3500 dodatečně hlášených případů.

Počet nově nakažených nahlášených za uplynulých sedm dnů na 100.000 obyvatel byl dnes ráno 65,8. O den dříve byl tento důležitý ukazatel vývoje epidemie na hodnotě 63,8 a 22. prosince dokonce na rekordních 197,6.

RKI eviduje od začátku koronavirové pandemie v zemi s 83 miliony obyvatel dohromady 2,447.068 potvrzených případů infekce, přičemž zhruba 2,255.500 nakažených se už mezitím vyléčilo. Po napadení virem SARS-CoV-2 zemřelo v Německu dosud 70.105 lidí.

  Rada bezpečnosti OSN po vetu USA nepřijala návrh rezoluce o příměří v Pásmu Gazy

Sedmidenní reprodukční číslo v Německu podle RKI momentálně činí 1,08. Znamená to, že 100 infikovaných lidí nakazilo v průměru zhruba 108 dalších. Pokud je číslo dlouhodobě nad hodnotou jedna, má se za to, že se šíření infekce zrychluje.

Autor: ČTK

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com