Pořadatelé Českého lva vyhlásí nejlepší filmy roku 2020

Česká filmová a televizní akademie dnes vyhlásí vítěze cen Český lev. Ceremoniál se odehraje v Rudolfinu jen za účasti nominovaných umělců a předávajících, v přímém přenosu ho odvysílá Česká televize. Nejvíce nominací na výroční filmovou cenu má drama Bohdana Slámy Krajina ve stínu. Dostalo jich 15.

Vysoce v prvním kole svého hlasování akademici hodnotili také film režiséra Slávka Horáka Havel inspirovaný životem Václava Havla a příběh vyprávějící osud léčitele Jana Mikoláška Šarlatán od režisérky Agnieszky Hollandové. Mají shodně po 14 nominacích. Úspěšně si vedla také televizní minisérie Herec v režii Petera Bebjaka a film Modelář Petra Zelenky, které získaly od akademiků po sedmi nominacích.

O sošku Českého lva se v 19 statutárních kategoriích v závěrečném hlasování utkalo 27 titulů. Filmová akademie vyhlásila poprvé také kategorie pro animovaný a krátký film. Začínajícím filmařům pak patří samostatná kategorie za nejlepší studentský´ film.

Večerem bude provázet herec Václav Kopta. Všichni, kdo se večera v Rudolfinu zúčastní, podstoupí PCR test na covid-19 a budou muset mít nasazený respirátor.

Autor: ČTK

 

  Za pátek přibylo 233 nových případů. Oproti předchozímu týdnu o 49 méně

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com