Krejčíková je ve finále v Dubaji, Bouzková v semifinále v Guadalajaře

Tenistka Barbora Krejčíková porazila v semifinále turnaje v Dubaji Švýcarku Jil Teichmannovou 7:5, 6:2 a podruhé v kariéře si na okruhu WTA zahraje finále dvouhry. Premiérový triumf zkusí česká hráčka vybojovat v sobotu proti dvojnásobné grandslamové vítězce Garbiňe Muguruzaové ze Španělska. Marie Bouzková postoupila do semifinále turnaje v mexické Guadalajaře.

Pětadvacetiletá Krejčíková á si finále dvouhry na okruhu WTA zahrála jen v roce 2017 v Norimberku, kde prohrála s Kiki Bertensovou z Nizozemska.

„Je to ohromné. Jsem plná emocí a hlavou mi letí spousta věcí. Já budu hrát o velký titul!“ radovala se Krejčíková v rozhovoru na kurtu. „Jsem pyšná, jak jsem to zvládla, protože jsem nehrála nejlépe. Ale odvrátila jsem v koncovce prvního setu dva setboly a od druhého setu jsem se dostala do rytmu,“ dodala na tiskové konferenci.

První set duelu s Teichmannovou rozhodla koncovka. Krejčíková za stavu 4:5 odvrátila díky skvělému forhendu dva setboly. V dalším gamu donutila levou rukou hrající Švýcarku chybovat a získala brejk na 6:5. Set pak uzavřela esem. „První set byl zlomový. Chvilku mi trvalo, než jsem si zvykla, že mi podávala na tělo nebo vysoko do forhendu. Ale ve výměnách jsem přesně věděla, co čekat,“ řekla.

Ve druhém setu šla Krejčíková do breku na 2:1, následně poprvé a naposledy přišla o servis, ale od té doby získala čtyři hry v řadě. V závěru při vlastním podání na ni trošku dolehla nervozita a při prvních dvou mečbolech chybovala. Třetí si připravila v utkání výborným forhendem a po hodině a tři čtvrtě se radovala z postupu. „Ty první dva mečboly jsem zahrála pasivně a pak se přinutila hrát agresivně.“

Vypadala klidně a po utkání říkala, že má tuhle vlastnost po otci. Přiznala ale, že až tak klidná zase nebyla. „To ne, ale snažím si to moc nepřipouštět. Ne vždy to jde, ale poslední dobou jsem hodně pracovala, abych se v tom zlepšila,“ uvedla Krejčíková.

  Messi: Barcelona byla tentokrát nevyzpytatelná a slabá

Definitivně si zajistila premiérový posun do světové padesátky. Proti Muguruzaové bude hrát poprvé v kariéře. „Už se nemůžu dočkat. Už je to legenda. Bude to čest proti ní hrát a velká zkušenost,“ řekla. Při utkání si bude představovat, že na druhé straně nestojí španělská hvězda. „Že tam bude někdo jiný, koho porážím, s kým se mi hraje dobře. Půjdu tam a toho někoho zkusím porazit.“

Věřila, že dokáže přes emoce rychle usnout. „Posledních pár dnů spím hodně dobře. Přijdu na pokoj a během pěti vteřin jsme mrtvá,“ usmála se.

V letošní sezoně je Krejčíková už třetí českou tenistkou, která se dostala do finále. Petra Kvitová minulý týden triumfovala v Dauhá po výhře nad Muguruzaovou a Marie Bouzková prohrála v únoru ve finále Phillip Island Trophy v Melbourne.

Sedmadvacetiletá Muguruzaová hraje v tomto roce pátý turnaj a potřetí se dostala do boje o titul. V předešlých dvou finále ale svůj osmý triumf ve dvouhře nepřidala. V únoru prohrála na Yarra Valley Classic v Melbourne s Australankou Ashleigh Bartyovou a minulý týden ji v Dauhá deklasovala Kvitová.

V semifinále s Mertensovou se vítězka Wimbledonu a Roland Garros Muguruzaová trápila při mečbolech. První nevyužila při svém podání za stavu 5:3, další tři o hru později při servisu soupeřky. Pak odvrátila hrozbu ztráty setu a v tie-breaku vedla 6:3, ale postoupila až po využitém sedmém mečbolu.

Bouzková je v Guadalajaře v semifinále

Nasazená dvojka Bouzková ve čtvrtfinále turnaje v Guadalajaře zdolala 6:4, 6:2 Slovenku Annu Karolínu Schmiedlovou a o druhé finále na WTA Tour za sebou si zahraje s turnajovou čtyřkou Sarou Sorribesovou ze Španělska.

„Sara je moje nejlepší kamarádka, takže to bude hezký zápas. Musím si odpočinout a pořádně se na zítra připravit,“ řekla Bouzková v rozhovoru na kurtu. Právě se Sorribesovou si letos zahrála čtyři deblové zápasy.

  Sázkaře fotbalové MS táhne, sázky už přesáhly dvě miliardy korun

Dvaadvacetiletá Bouzková čelila v duelu se Schmiedlovou jedinému brejkbolu, který odvrátila, a do semifinále postoupila za 77 minut. O čtyři roky starší Slovenku porazila opět po roce, loni v březnu ji zdolala na cestě do finále na jiném mexickém turnaji v Monterrey. První set přitom dnes česká tenistka odehrála s mincí v botě, kterou si v průběhu úvodního gamu druhé sady vyndala a předala ji trenérovi na tribuně.

Padesátá hráčka světa Bouzková může navázat na své předchozí vystoupení na WTA Tour na únorovém turnaji v Melbourne, kde po vyřazení v 1. kole Australian Open došla až do zápasu o titul. V Guadalajaře hrála finále už v roce 2019, kdy byl turnaj zařazen do nižší kategorie 125K.

„Cítím se tady jako doma. Vítali mě tady už po příletu na letišti a od té doby si tu užívám každý den. Atmosféra je tady skvělá,“ řekla ke svému úspěšnému mexickému tažení Bouzková.

Výsledky tenisových turnajů:

(řazeno podle výše dotace)

Turnaj žen v Dubaji

(tvrdý povrch, dotace 1,835.490 dolarů):

Dvouhra – semifinále:

Krejčíková (ČR) – Teichmannová (Švýc.) 7:5, 6:2, Muguruzaová (9-Šp.) – Mertensová (10-Belg.) 6:4, 7:6 (7:5).

 

Turnaj mužů v Dauhá

(tvrdý povrch, dotace 1,050.570 dolarů):

Dvouhra – semifinále:

Bautista (5-Šp.) – Rubljov (3-Rus.) 6:3, 6:3, Basilašvili (Gruz.) – Fritz (USA) 7:6 (7:3), 6:1.

Čtyřhra – finále:

Karacev, Rubljov (Rus.) – Daniell, Oswald (N. Zél./Rak.) 7:5, 6:4.

 

Turnaj mužů v Marseille

(tvrdý povrch, dotace 409.765 eur):

Dvouhra – čtvrtfinále:

Medveděv (1-Rus.) – Sinner (5-It.) 6:2, 6:4, Herbert (Fr.) – Tsitsipas (2-Řec.) 6:7 (6:8), 6:4, 6:2, Ebden (Austr.) – Chačanov (3-Rus.) 4:6, 6:4, 6:2.

 

Turnaj mužů v Santiagu de Chile

(antuka, dotace 393.935 dolarů):

Dvouhra – 2. kolo:

  Krejčíková se Siniakovou budou hrát v Ostravě o finále čtyřhry

Garín (1-Chile) – Tabilo (Chile) 6:2, 6:2.

Dvouhra – čtvrtfinále:

Bagnis (Arg.) – Djere (4-Srb.) 4:6, 6:3, 6:3, Delbonis (8-Arg) – Rune (Dán.) 6:3, 6:3.

 

Turnaj žen v Guadalajaře

(tvrdý povrch, dotace 235.238 dolarů)

Dvouhra – čtvrtfinále:

Bouzková (2-ČR) – Schmiedlová (SR) 6:4, 6:2, Sorribesová (4-Šp.) – Sharmaová (Austr.) 6:3, 6:3, Cocciarettová (It.) – Davisová (USA) 6:3, 6:0, Bouchardová (Kan.) – McNallyová (USA) 6:4, 6:3.

Autor: ČTK

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com