Ibrahimovic se po téměř pěti letech vrací do reprezentace

sport.aktualne.cz

Hvězdný fotbalista Zlatan Ibrahimovic se po téměř pěti letech vrací do švédského národního týmu. Devětatřicetiletý útočník AC Milán a bývalý kapitán Seveřanů ukončil reprezentační kariéru po evropském šampionátu v roce 2016. Nyní byl zařazen do nominace na utkání kvalifikace mistrovství světa 2022 proti Gruzii a Kosovu (25. a 28. března) a přípravu s Estonskem (31. března).

Ibrahimovic je s 62 góly ve 116 zápasech národním rekordmanem. Pokud rodák z Malmö do dalších zápasů nastoupí, stane se nejstarším švédským reprezentantem v historii.

„Návrat Boha,“ napsal Ibrahimovic na twitteru u své fotografie v dresu národního mužstva. V této sezoně je s 16 soutěžními brankami nejlepším střelcem AC Milán, přestože kvůli různým zdravotním problémům odehrál jen 21 duelů.

„Především je to výborný fotbalista, nejlepší, kterého jsme ve Švédsku měli. Je samozřejmě moc hezké, že se chce vrátit,“ řekl reprezentační trenér Janne Andersson. „Vedle toho, čím nám dokáže pomoci na hřišti, má i úžasné zkušenosti, které může předat spoluhráčům,“ dodal osmapadesátiletý kouč.

Autor: ČTK

  Ženskou čtyřhru na Australian Open vyhrály Mertensová a Sie Šu-wej

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com