Na Ukrajině kvůli covidu omezili veřejnou dopravu, Kyjev zkolaboval

Novinky.cz

Kyjev v pondělí dopoledne paralyzovaly mnohakilometrové zácpy poté, co vedení ukrajinského hlavního města rozhodlo, že veřejnou dopravu budou moci používat jen některé skupiny obyvatel, které se musí prokázat speciální propustkou. Informovaly o tom agentura Unian a server Ukrajinska pravda.

Ceny taxislužeb podle agentury AFP v pondělí v Kyjevě vzrostly až třikrát oproti běžnému stavu. Kvůli šíření koronaviru od pondělí v ukrajinské metropoli nefungují školy a školky a lidé mohou používat prostředky hromadné dopravy jen se speciálním povolením od města. To mohou získat pouze pracovníci takzvané kritické infrastruktury a zažádat o ně pro své zaměstnance musejí podniky či organizace. Množství vydaných propustek má být omezené.

Kancelář ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského v pondělí situaci označila za nepřípustnou a upozornila, že povolení nezískali ani někteří zdravotníci a do práce se značná část pracovníků kritické infrastruktury nedostala. Prezidentská kancelář uvedla, že za zajištění propustek pro tyto pracovníky zodpovídalo město, a vyzvala jeho vedení k rychlé nápravě.

V Kyjevě, který má asi tři miliony obyvatel, se za uplynulý den prokázalo zhruba 400 nových případů koronaviru. Dalších 32 osob zemřelo, oznámil starosta Vitalij Kličko. Ve čtvrtek Ukrajina ohlásila rekordních 421 úmrtí souvisejících s covidem-19.

Zdroj: https://www.novinky.cz

  Meghan, manželka britského prince Harryho, v létě potratila

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com