Lukašenko si zkouší „velitelskou tuniku“ a Bělorusko možná bude muset zapomenout na mírové Bělorusko – Belarusian Prauda

Reuters

Účast Běloruska v mírové misi Organizace smlouvy o kolektivní bezpečnosti v Kazachstánu ukazuje, že se země stále více zapojuje do bezpečnostních operací v bývalém Sovětském svazu, od kterých se distancovala.

Podle novin Belaruskaja Prauda , neuznaný prezident Běloruska Alexandr Lukašenko „si již vyzkoušel velitelskou tuniku“, kterou neopomněl předvést při projevu k běloruským vojákům po jejich návratu z Kazachstánu a během dialogu s prezidentem Tádžikistánu Emomalim Rachmonem v rámci jednání CSTO.

V takové roli „lze jednou provždy zapomenout na klidné a mírumilovné Bělorusko“, zdůrazňuje se v článku.

Kromě toho by rusko-běloruské cvičení Union Resolve 2022 mohlo být využito k vytvoření precedentu pro ruskou invazi na Ukrajinu, které by se Bělorusko muselo zúčastnit bez ohledu na své přání nebo postoj.

Publikace také cituje Pavla Muraveiko, zástupce náčelníka Generálního štábu ozbrojených sil Běloruska – náčelníka hlavního operačního oddělení, který uvedl, že cvičení bylo nutné kvůli „vysoce prominentní provokaci způsobené takzvanou migrační krizí“ a rozmístěním polských vojsk na hranicích s Běloruskem v souvislosti s ní.

Článek zdůrazňuje, že migrační krize prozatím ustoupila, ale neskončila a nyní je v „pohotovostním režimu“.

 

  Biden je proti tomu, aby Trump měl přístup k tajným informacím

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com