Rusové zasáhli Pokrovsk na východě Ukrajiny, na místě jsou mrtví a ranění

Ruská vojska dnes zasáhla raketami obytný dům v Pokrovsku na východě Ukrajiny. Na místě jsou oběti, oznámil ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj podle agentury Unian. Šéf prezidentské kancelář Andrij Jermak pak na sociální síti telegram informoval o pěti zabitých a 18 zraněných. Ministr vnitra Ihor Klymenko později ohlásil zvýšení počtu zraněných na 31, včetně 19 policistů, pěti záchranářů a jednoho dítěte. „Rozebírání rozvalin pokračuje,“ dodal.

„Město Pokrovsk, Doněcká oblast. Donbas, ze kterého se Rusko snaží zanechat jen rozbité a spálené kamení. Dva zásahy raketami. Zasáhli obyčejný obytný dům. Bohužel, jsou oběti,“ napsal šéf státu na telegramu.

„Musíme zastavit ruský teror. Každý, kdo bojuje za svobodu Ukrajiny, zachraňuje životy lidí. Každý ve světě, kdo pomáhá Ukrajině, spolu s námi zvítězí nad teroristy. Rusko si zodpoví vše, co napáchalo v této strašné válce,“ zdůraznil Zelenskyj.

„Rusové dvakrát zasáhli centrum města, v rozmezí několika desítek minut. Poškodili devítipodlažní a pětipodlažní obytný dům, hotel, gastronomické zařízení, obchody a kancelářskou budovu,“ informoval šéf oblastní správy Pavlo Kyrylenko.

Při prvním zásahu přišli o život čtyři lidé a další tři civilisté utrpěli zranění. Při opakovaném ostřelování přišel o život zástupce oblastního náčelníka záchranářů a zranění utrpěli kromě civilistů i policisté a záchranáři, napsal list Ukrajinska pravda na svém webu.

ČTK

  Zelenskyj označil útok na dům v Dnipru za válečný zločin

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com