Zeman se zařadil mezi vozíčkáře. Stav mých nohou není uspokojivý, prohlásil

novinky.cz

Prezident Miloš Zeman se rozhodl, že začne kvůli nemocným nohám používat invalidní vozík. Řekl to v nedělním rozhovoru pro server Blesk.cz.

„Rozhodl jsem se přesunout na vozík, protože na tom nevidím nic špatného. Už teď se s ním občas pohybuji v Lánech či na Hradě. Stav mých nohou není uspokojivý, navíc je to velmi pohodlné,” prohlásil Zeman v nedělním rozhovoru pro server Blesk.cz.

Prezident dlouhodobě trpí neuropatií dolních končetin, kvůli které špatně chodí. K chůzi již řadu let používá hůlku a při pohybu jej kontrolují a jistí členové jeho ochranky.

S vozíkem i na ceremoniálu

Pokud to epidemická situace dovolí a ceremoniál předávání státních vyznamenání se letos 28. října na Pražském hradě uskuteční, Zeman jej hodlá absolvovat taktéž na vozíku.

„Bude-li výročí 28. října, přijedu do Vladislavského sálu na vozíku, a když ve svém začátku úvodního projevu zdravím ty různé potentáty, tak pozdravím i vozíčkáře, čímž se mezi ně oficiálně zařadím,” prohlásil prezident.

Omezená citlivost nohou a s tím spojená špatná stabilita Zemanovi v minulosti přinesla řadu potíží. Před časem například prezident ztratil rovnováhu, upadl a poranil si ruku, což si vyžádalo operaci a několikaměsíční léčení.

Prezidentovo okolí se dlouhodobě snaží zamezit novinářům natáčet Zemanovy příchody na různé akce. Naposledy se to stalo ve středu při jmenování nového ministra zdravotnictví Petra Arenbergera (za ANO) na Hradě, kdy byli novináři vpuštěni až po usednutí prezidenta to křesla. Zeman tehdy pro vpuštění novinářů do sálu vydal pokyn „vpusťte hyeny“.

Zdroj: https://www.novinky.cz

 

  Černošický úřad odložil oznámení týkající se Babiše a kauzy Pandora Papers

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com