Vážně potřebuji test? Kadeřnictví ožila, zákazníci si za některé služby připlatí až sto korun

Zvuk fénů protíná hlasité štěbetání všech přítomných. Kadeřnice a kadeřníci si umě přehazují nůžky a hřebeny z jedné ruky do druhé. Hbitý pohyb občas naruší jenom padající respirátor, který je nutné upravit. Rychlá gestikulace a smích potvrzují jediné – všichni se už těšili. Návštěva salonu se prodraží, zákazníci si za některé služby připlatí až sto korun.Provozovatelé si navíc zvlášť účtují testování na místě.

Křesla v Barber Shopu na pražském Smíchově byla v pondělí v jedenáct hodin dopoledne plně obsazená. A u pokladny čeká hned několik dalších klientů na zaplacení. Za tři hodiny od otevření už kadeřníci stihli obsloužit asi deset zákazníků. Potvrzení o negativním testu neměli u vstupu dva z nich. Ti se podivovali, že ho vůbec potřebují.

„Rezervací máme opravdu hodně, ale zákazníci nám volají a ptají se na podmínky. Nevyznají se v tom a často se diví, že musí mít potvrzení o negativním testu. Trochu nás to překvapilo,“ popisuje pro Lidovky.cz recepční Zuzana. Zákazníci se podle ní dělí na dva tábory – jedna část s testy vyloženě nesouhlasí a druhá neví, že se jedná o povinnost. Stalo se tak už, že zákazník rezervaci zrušil, protože se jednoduše nechce testovat.

„Od rána jsem musela otestovat dva lidi. Jeden samotest máme za stovku, kterou jim připočítáme ke službě. Zatím s tím nikdo neměl problém,“ vysvětluje a rychle obsluhuje řadu mužů, kteří si přejí zaplatit.

Zároveň přiznává, že museli každou službu zdražit asi o sto korun. Pokud tedy dotyčný zapomene na test, návštěva se mu poměrně prodraží.

V Praze plno, ale bez front

Právě ke zdražení svých služeb muselo přistoupit hned několik poskytovatelů. Plzeňské holičství Adam zdražilo o 40 korun. Běžné pánské ostříhání, které stálo loni 150 korun, vyjde nyní na 190. I tak si tady na nedostatek zákazníků rozhodně stěžovat nemohou.

  Experti: Zrušení úročení rezerv bank u ČNB zdraží úvěry či sníží úroky vkladů

„Máme úplně narváno, od rána se žádná z nás nezastavila. Byly tu fronty deseti lidí až na ulici, ale to jsme čekali. Odpoledne bude hrozný nával,“ uvedla jedna ze zaměstnankyň.

Naopak malé kadeřnictví Em-Hair na pražském Smíchově přijímá pouze objednané klienty a na frontu tady nikdo nenarazí. Rezervační systém už ale mají plný na několik následujících týdnů. Kadeřnice stříhající pána v mezičase popisuje, že s testováním nemá nikdo z jejich zákazníků problém.

Zdroj: https://www.lidovky.cz/byznys/vazne-potrebuju-test-kadernictvi-ozila-zakaznici-si-za-nektere-sluzby-priplati-az-sto-korun.A210503_192016_ln_ekonomika_tmr

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com