Arenberger: Nesprávně jsem vyplnil majetkové přiznání. Co jsem zažil, připomínalo mediální lynč

zpravy.aktualne.cz

Ministr zdravotnictví Petr Arenberger za ANO v úterý na tiskové konferenci ke své rezignaci připustil, že nesprávně vyplnil své majetkové přiznání. Zároveň ale označil dění v posledních dnech za mediální lynč.

„Panu premiérovi jsem dnes ráno do Bruselu oznámil svou rezignaci,“ prohlásil ministr zdravotnictví Petr Arenberger na úterní tiskové konferenci, kde nebyly povoleny dotazy novinářů.

„Jsem přesvědčen, že změna v této fázi nebude mít vliv na řešení pandemie,“ dodal. Svého nástupce Adama Vojtěcha, který již resort jednou vedl, pak označil za zdravotnického matadora.

Vedení ministerstva ve vypjaté době označil Arenberger za výzvu.

„Jsem rád, že jsem vyhověl nabídce pana prezidenta a pana premiéra a mohl být jako ministr zdravotnictví v medicínsky intenzivní době u zdroje. Při nástupu mi bylo jasné, že vést nejexponovanější ministerstvo a navíc půl roku před volbami je skutečnou výzvou,“ uvedl.

Arenberger byl v posledních týdnech terčem kritiky mimo jiné kvůli informacím kolem svého majetkového přiznání. Po nástupu do funkce odevzdal nové, ve kterém uvedl mnohonásobně větší majetek a vyšší příjmy, než udával v předchozích letech. Právníci ve vinohradské nemocnici, kteří se o Arenbergerova přiznání starali, podle něj zadali do přiznání jen část informací.

„Daně platím poctivě, daňová přiznání mám v pořádku, ale nesprávně jsem vyplnil majetkové přiznání a vytvořil jsem prostor ke kreativním spekulacím,“ prohlásil ministr zdravotnictví. „Co jsem zažil poslední týden, připomínalo mediální lynč. Média na mě vytahovala různé kauzy,“ poznamenal Arenberger.

Zdroj: https://www.irozhlas.cz

  Bartošek: Případný spor se Zemanem o ministra by mohl skončit u ÚS

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com