Zaorálek havaroval na dálnici D1, do jeho vozu narazil bulharský kamion

idnes.cz

Limuzína ministra kultury Lubomíra Zaorálka se srazila ve čtvrtek odpoledne s kamionem na dálnici D1. K nehodě došlo u Mnichovic směrem na Brno. Ministr vyvázl bez zranění. „Jsem v pořádku,“ napsal iDNES.cz Zaorálek. Havárii zavinil řidič bulharského tiráku. Na místě tvořily kolony, informoval na Rádiu Impuls jeden z řidičů. Po chvíli byla dálnice opět plně průjezdná.

„Pan Zaorálek jel do Ostravy, řídil jeho řidič. Na dálnici vjel před jejich auto bulharský kamion, vrazil do nich,“ popsala pro iDNES.cz mluvčí ministerstva kultury Michaela Lagronová.

K nehodě byla přivolána policie. Řidič kamionu se k zavinění nehody policistům doznal, dodala mluvčí.

„Na dálnici D1 na došlo ke střetu osobního vozidla s nákladní soupravou,“ uvedla policejní mluvčí Michaela Richterová, která potvrdila, že nedošlo k žádným zraněním.

„Teď se čeká, až pro pana ministra přijede náhradní auto a bude pokračovat v cestě,“ doplnila ve čtyři hodiny odpoledne Lagronová.

Dálnice byla chvíli průjezdná jen jedním pruhem a vytvořila se kolona, obě auta však policisté brzy odstavili do odstavného pruhu a dálnice byla opět plně průjezdná.

Minule Zaorálek utrpěl otřes mozku

Zaorálek zažil dopravní nehodu také v roce 2017. Limuzínu tehdejšího ministra zahraničí řídil pracovník Ochranné služby Policie ČR. Zaorálek měl tehdy na jižní Moravě celodenní předvolební program.

U odbočky na Oleksovice se jeho limuzína střetla s jiným osobním autem. Zaorálek později řekl, že auta se zřejmě srazila při předjíždění a skončila na poli.

Ministr při nehodě utrpěl zranění hlavy a záchranáři ho převezli do brněnské nemocnice, odkud byl týž den propuštěn do domácí péče.

Účastníky vesměs lehčích nehod byla v roli cestujících i řada dalších členů českých vlád. Například v březnu 2001 havaroval služební vůz s tehdejším ministrem spravedlnosti Jaroslavem Burešem na dálnici D1 při výjezdu z Prahy, o rok později do auta s šéfem diplomacie Janem Kavanem na Jižní spojce v Praze zezadu nabouralo další osobní vozidlo

  Roušky se ještě dlouho sundávat nebudou. Očkování jde pomalu

K nejtěžším haváriím českých politiků patří nehoda z dubna 2004, kdy mezi Prostějovem a Brnem havarovalo auto s ministrem zahraničí Cyrilem Svobodou. Při nehodě bylo téměř zničeno služební audi.

Zdroj: https://www.idnes.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com