Jak budou vypadat od pondělka kontroly? Nechceme další Techtle Mechtle, říká Vojtěch

seznamzpravy.cz

Jestli mají hosté potvrzení o bezinfekčnosti, ale i to, jestli lidé, kteří nekonzumují, mají respirátory. Na to se budou podle ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha kontroly zaměřovat, aby se zvládlo masivní rozvolnění.

V pondělí dochází ke skokovému rozvolnění. Otevřou se mimo jiné vnitřní prostory stravovacích služeb, včetně barů a diskoték, kde ovšem nebude povoleno tančit.

Ministerstvo zdravotnictví tak reaguje na rozhodnutí Nejvyššího správního soudu, který uvedl, že resort nemá podle pandemického zákona ani zákona o ochranně veřejného zdraví právo preventivně plošně zakazovat služby či zavírat obchody.

Kontroly hygieniků se proto podle vyjádření Adama Vojtěcha, ministra zdravotnictví (ANO), zaměří na kontrolu zbylých protiepidemických opatření, která v barech a restauracích platí. Má se tím předejít zhoršení situace.

„Víme, co bylo minulé léto v jednom pražském klubu, Techtle Mechtle, kde došlo ke klastru, který vedl k zhoršení situace v celé republice,“ uvedl ministr Vojtěch v rozhovoru pro Prima CNN News v neděli.

Bary a diskotéky proto budou podle Adama Vojtěcha jednou z priorit pro kontroly. Ty by se měly zaměřovat na to, jestli mají hosté skutečně nutný doklad o bezinfekčnosti – tedy buď doklad o očkování, testování, nebo prodělané nemoci.

„Ale i další opatření, jako jsou čtyři lidé u jednoho stolu a jeden a půl metru rozestupy od stolů, nošení respirátorů, pokud člověk nekonzumuje,“ vypočítával další opatření, na která se mají hygienici zaměřit.

Zdroj: https://www.seznamzpravy.cz

  Česko si dnes připomene výročí vzniku státu

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com