Sportovní festival se zpožděním jednoho roku

uefa.com

Počkejte. Mistrovství Evropy ve fotbale, událost, na kterou se fanoušci a odborníci na nejpopulárnější hru na planetě vždy těší, konečně začalo.

Tentokrát si museli počkat o rok déle – kvůli karanténním omezením spojeným s pandemií byla sportovní událost kontinentálního rozsahu odložena o rok.

11. června v Římě na Stadio Olimpico zahájil zápas Itálie – Turecko 16. v řadě – mistrovství Evropy ve fotbale.

A ačkoli se turnaj koná v roce 2021, nese název „Euro 2020“. A vzhledem k tomu, že poprvé se v roce 1960 hrál Henri Delaunay Cup (pojmenovaný podle prvního tajemníka UEFA, iniciátora turnaje), máme výročí – 60 let.

Poprvé v historii bude soutěž hostit více než jedna nebo dvě země (jak tomu bylo dříve). Zápasy se budou konat ve 12 městech představujících 12 různých zemí kontinentu.

Turnaj bude trvat přesně jeden měsíc a bude zakončen finále v legendárním londýnském Wembley.
Nejvýznamnějšími evropskými týmy jsou Německo a Španělsko, které vyhrály Evropský pohár třikrát. Mimochodem, Španělé to dokázali dvakrát za sebou (2008 a 2012).

Je pozoruhodné, že v aktuálním losování nejsou tyto týmy ani zahrnuty mezi pět nejlepších favoritů (podle hodnocení bookmakera) v boji o titul, čímž ustoupily národním týmům Francie, Anglie, Belgie a Itálie s Portugalskem .

Takže 24 týmů rozdělených do šesti skupin určí dva nejlepší v každém kvartetu, které postoupí do dalšího kola soutěže. Připojí se k nim další čtyři účastníci z týmů, které ve svých skupinách obsadily třetí místa.

Mimochodem, Italové a Belgičané si již zajistili postup do play-off turnaje, když v úvodních zápasech získali dvě vítězství. Přidal se k nim také nizozemský národní tým.

Ano, přesně tak se zdá, že turnaj právě začal, ale třetí kolo skupinové fáze UEFA EURO 2020 se chýlí ke konci.

  Bolšunov ve finiši štafety udeřil soupeře hůlkou, pak ho srazil

Průměrný výkon zápasů je něco přes 2 góly na zápas. Ale již existují supergoly. Útočník českého národního týmu Patrick Schik tedy v zápase proti Skotům v 52. minutě silně a přesně zasáhl ze středu pole a odhodil (ze vzdálenosti 45 metrů) brankáře, který vyšel daleko od brány a dal nejvzdálenější gól na mistrovství Evropy od roku 1980 …

V tuto chvíli je útočník české reprezentace nejlepším střelcem na šampionátu. Díky 3 gólům Schicka porazili Češi Skotsko a podepsali remízu s Chorvatskem, protože měli dobré šance na kvalifikaci ze skupiny. Je pravda, že v posledním kole budou mít Shilgavovi zverenci schůzku s anglickým týmem, ale česká reprezentace na tomto Euro dává šanci doufat v dobrý výsledek setkání se zakladateli fotbalu.
Ne tak hladce se sousedy Čechů – Slováky. Tarkovic přivedl na Euro jeden z nejstarších týmů, jehož vůdci byli Marek Gamshik a Milan Shkrinjar.

V úvodním zápase pro sebe slovenský národní tým porazil polský tým (2: 1), ale v dalším zápase podlehl Švédům.
A teď, aby se Slováci dostali ze skupiny, musí v zápase se Španěly velmi tvrdě pracovat.

Obecně je šampionát zajímavý, zejména s ohledem na to, že očekávání aktuálního turnaje trvalo o rok déle než obvykle. Poloprázdné tribuny (požadavky na karanténu) samozřejmě nedělají konkurenci velkolepou, ale rád bych věřil, že hráči tuto hru rozjasní svou hrou.

A míra boje na turnaji je poměrně vysoká. Svědčí o tom následující skutečnost: fotbalista sb. Dánsko Christian Eriksen, v 42. minutě zápasu Dánsko – Finsko, propadl do bezvědomí. Důvodem byla srdeční zástava. Po poskytnutí pomoci na hřišti byl sportovec převezen na kliniku.

Rusko také na turnaji excelovalo. Je pravda, že z hlediska sportu nemůže předvést nic výjimečného (prohra s Belgií s drtivým skóre 0: 3 a vymačkané vítězství nad Finy 1: 0), ale na druhou stranu si Rusové nenechali ujít příležitost „štípnout“ Ukrajinu.

  Týdeník Euro 2020. Play-off. Blíží se konec fotbaloveho turnaje

Tentokrát se Rusku nelíbil nápis na formuláři sbírky. Ukrajina a – pozor: obraz na tričku Ukrajinců obrysů jejich státu.

Kreml nemůže pochopit a přijmout skutečnost, že podle pravidel sténají, a celý civilizovaný svět uznává Krym jako ukrajinský.

Ani skutečnost, že bylo vše předem dohodnuto s UEFA, Moskvu nezastavila a zástupci RFU (Ruský fotbalový svaz) vyslali na UEFA pomluvu.

Pravda zůstala na Ukrajincích.

Obecně platí, že vše je jako vždy.

Turnaj pokračuje: hrají se zápasy, střílí góly, vytvářejí se nové rekordy – mistrovství Evropy je v plném proudu.
Sledujte novinky.

Autor: Franz Hoffman

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com