Plzeň v předposledním kole Ligy mistrů nastoupí v Miláně proti Interu

Fotbalisté Plzně ve středu sehrají páté z šesti utkání ve skupině Ligy mistrů. Úřadující čeští šampioni se od 18:45 představí na stadionu Interu Milán, kterému doma podlehli 0:2. Viktoria se pokusí poprvé v tomto ročníku elitní soutěže bodovat, italský favorit si může zajistit postup do osmifinále.

Plzeň v minulém kole doma podlehla Bayernu Mnichov 2:4, počtvrté ve skupině C prohrála a je poslední při skóre 3:16. Inter je druhý se sedmi body a pokud porazí Plzeň, tak ho už třetí Barcelona nepředstihne kvůli horším vzájemným zápasům. Stoprocentní Bayern už má jistou účast v jarní vyřazovací fázi. „Čeká nás další těžký soupeř, ale všichni si myslíme, že to zase bude skvělý zážitek. Sbíráme zkušenosti a těšíme se,“ řekl asistent plzeňského trenéra Pavel Horváth před odletem novinářům.

Svěřenci kouče Michala Bílka v záři doma Inter nepřekvapili. „Nerazzurri“ ve 20. minutě poslal do vedení Edin Džeko, který v 70. minutě při přesilovce hostů po vyloučení Pavla Buchy připravil druhou branku pro Denzela Dumfriese. Bosenský reprezentant dal Plzni deset gólů v devíti soutěžních utkáních. Předtím se Džeko proti Viktorii trefil i za Teplice, Manchester City a AS Řím.

„Musíme eliminovat chyby a zkusit vstřelit gól. Chceme je potrápit a znepříjemnit jim to, jak to půjde,“ uvedl obránce Václav Jemelka. „Co jsme slyšeli, tak by měl hrát (útočník Romelu) Lukaku. To bude asi největší změna. Ale hráči se tam točí pořád. Ti, kteří hráli v Plzni, naskakují i v italské lize, hráli i v Lize mistrů. Je to silné mužstvo, není to úplně o individualitách. Je tam spousta dobrých hráčů,“ přidal Horváth.

Plzeňský tým už si na San Siru ve skupině Ligy mistrů jednou zahrál. V roce 2011 podlehl AC Milán 0:2. Z českých týmů se venku utkala s Interem naposledy Slavia, která před třemi lety v Champions League remizovala 1:1.

  Sprinty ve Val di Fiemme ovládli Švédové, Novák byl dvaadvacátý

Oba soupeři zvládli sobotní ligové generálky. Viktoria porazila Ostravu 3:1 a upevnila si vedení v tabulce. Inter v přestřelce na hřišti Fiorentiny vyhrál 4:3 a v Serii A je sedmý. Utkání s Baníkem nedohrál útočník a autor druhého gólu Jan Kliment, který si obnovil svalové zranění a podle Horvátha už na podzim do hry nezasáhne. Na plzeňské marodce jsou i záložník Jan Kopic a univerzál Jan Sýkora.

Západočeši startují v hlavní fázi Ligy mistrů počtvrté a poprvé pod vedením kouče Bílka. V letech 2011, 2013 i 2018 pokaždé s trenérem Pavlem Vrbou obsadili třetí místo ve skupině a prošli do jarní části Evropské ligy.

„Ještě máme šanci na postup do Evropské ligy, ve hře je šest bodů. Je to fotbal, ale samozřejmě to bude těžké. Chceme být lepší než v předchozích zápasech a uvidíme, na co to bude stačit,“ uvedl Horváth.

Tabulka skupiny C:

1. Bayern Mnichov 4 4 0 0 13:2 12
2. Inter Milán 4 2 1 1 6:5 7
3. FC Barcelona 4 1 1 2 8:7 4
4. Plzeň 4 0 0 4 3:16 0

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com