Kadyrov a zrádci čečenského lidu budou potrestáni za všechny zločiny proti čečenskému a ukrajinskému lidu, – Anzor Maschadov

Šéf Čečenska Ramzan Kadyrov se velmi bojí změny současné vlády v Rusku a vážně přemýšlí o tom, kdo přijde místo Vladimira Putina. Spáchal tolik zločinů proti Čečenci a nyní i ukrajinskému lidu, že tomu velmi dobře rozumí: bez ohledu na to, kolik let uplyne, lidé se ho budou ptát.

Tento názor vyjádřil syn prezidenta Ičkerie Aslana Maschadova Anzor Maschadov v rozhovoru pro ukrajinské vydání Apostrophe.

„[…] můj otec řekl, že až válka skončí, Ramzan Kadyrov a všichni zrádci čečenského lidu budou potrestáni. A stane se to na stejném poli (pole u vesnice Starye Atagi, okres Urus-Martan v Čečenské republice, – red.). Dá se to dokonce nazvat svědectvím čečenských vůdců. Po první válce jsme byli na zrádce příliš měkcí. Ale to, co Kadyrovci udělali po druhé válce a co dělají nyní, nám nedává jinou možnost, než potrestat zrádce. V historii čečenského lidu nic takového nikdo neudělal. Kadyrovtsy spáchal hrozné zločiny. Unášeli civilisty, mučili je a umisťovali do mučíren. Lidé byli upalováni a pohřbíváni zaživa. A udělali to, když byli vedle těch, kteří nás po staletí zabíjeli – s ruskými okupanty,“ říká Anzor Maschadov.

Maschadov upřesnil, že Kadyrov bude potrestán podle místních zvyklostí za četné zločiny proti Čečenci a nyní i ukrajinskému lidu. Chápe to, a proto se Putinova odchodu velmi bojí.

  Zelenskyj: Ukrajina chce mír, ale v případě útoku se bude bránit

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com