Zelenskyj: Rychlý konec války přímo závisí na podpoře Ukrajiny ze zahraničí

Rychlý konec války přímo závisí na podpoře Ukrajiny ze strany mezinárodního společenství. Ve svém videoprojevu to prohlásil Volodymyr Zelenskyj. „Nyní děláme všechno pro to, aby tato podpora byla co nejintenzivnější a co nejsmysluplnější,“ dodal ukrajinský prezident.

„Za 15 červencových dnů jsme již jednali a měli schůzky s vůdci Spojených států, Británie, Francie, Německa, Nizozemska, Turecka, Česka a Polska. A také Slovenska, Bulharska, Litvy, Švédska, Portugalska, Španělska a Kanady, Austrálie a Nového Zélandu, Jihoafrické republiky a Guiney-Bissau. Rovněž s generálním tajemníkem NATO Stoltenbergem, předsedou Evropské rady Michelem, předsedkyní Evropské komise von der Leyenovou, konstantinopolským patriarchou Bartolomějem…Dnes pak s jihokorejským prezidentem,“ uvedl Zelenskyj. „A budeme pokračovat v nejvyšším tempu v našem mezinárodním úsilí na všech úrovních, abychom obnovili mír pro celou naši zemi a pro všechen náš lid,“ dodal.

Jak uvedl list Ukrajinska pravda, Zelenskyj rovněž zdůraznil, že Ukrajina nemůže „nechat nikoho z našich lidí, z našich měst a vesnic pod ruskou okupací“.

„Kdekoli ruská okupace trvá, tam vládne násilí a ponižování lidí. Jsem vděčný všem našim partnerům – každému vůdci, každému politikovi, veřejně činné osobě, každé zemi, která nás skutečně podporuje v tom, že jedině úplné osvobození celého ukrajinského území umožní, že bude znovu obnoven mezinárodní řád,“ citovala Zelenského Ukrajinska pravda.

ČTK

  Lucemburský velkovévoda Henri přijal českého prezidenta Pavla

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com