Čech, který bojoval proti Ukrajině na straně teroristů – žádá o odpuštění od Ukrajinců

Válka, která na východních hranicích Evropy probíhá již osmý rok a která se zdá být tak vzdálená mnoha obyvatelům Starého světa a některým dokonce zcela neznámá, si znovu připomněla.

Český občan, který bojoval na straně takzvaných proruských teroristů „DPR“, napsal Ukrajině omluvný dopis.

V červenci 2020 Krajský soud v Českých Budějovicích odsoudil Pavla Kafku za terorismus (účast na nepřátelských akcích proti ozbrojeným silám Ukrajiny ze strany teroristické organizace) na tři roky probace s pětiletým odkladem. Již v prosinci téhož roku však pražský Nejvyšší soud změnil trest z podmíněného na skutečný a odsoudil Kafku na tři roky vězení. A tak si bývalý stoupenec „ruského světa“ uvědomil, že se mýlil, napsal dopis ukrajinskému velvyslanectví v České republice, ve kterém vyjádřil lítost nad tím, že se postavil na stranu proruských sil.

Tyto informace poskytl mimořádný a zplnomocněný velvyslanec Ukrajiny v České republice Yevhen Perebeinos, který tyto informace uvedl ve svém omluveném dopise. Kafka poznamenává, že v roce 2015 se postavil na stranu proruských separatistů a nepřemýšlel o důsledcích jeho protiprávní jednání. Současně se odsouzený zaměřil na skutečnost, že se osobně neúčastnil žádných operací.

Je těžké uvěřit tomuto tvrzení bývalého militantní, protože skutečnost jeho účasti na nepřátelských akcích byla prokázána u soudu. Podle dokumentu „v letech 2015–2016 se český občan Pavel Kafka účastnil nepřátelských akcí v rámci teroristické organizace„ DPR “. Prošel zvláštním výcvikem v tankové jednotce, poté sloužil jako střelec a řidič. “

Ukrajinský diplomat poznamenal, že na konci dopisu odsouzený Čech píše, že by se rád Ukrajině omluvil, a věří, že Ukrajina bude schopna znovu získat svou územní celistvost diplomatickými prostředky.

V tuto chvíli soudy v České republice skončily, nebo probíhají vyšetřování dvou desítek občanů, kteří byli zapojeni do nepřátelských akcí na Donbasu v rámci proruských ilegálních ozbrojených skupin.

  Komentář: Zemanův kolovrátek. CIA jsou čučkaři, Rusové mazáci

Válka, kterou ruská federace vede na Ukrajině ručně, včetně takových „Kafoků“, pokračuje. Možná právě v okamžiku, kdy čtete tento materiál, jiný obyvatel Evropy (nebo jiné části světa), prodchnutý myšlenkami „ruského světa“, vezme kulomet, načte tankové dělo nebo stiskne „ Grad „spoušť, čímž se snaží nastolit mír celému světu. Toto je „ruský svět“.

Povědomí o skutečném stavu věcí, které přijde později (pro někoho pod vlivem svědomí, pro někoho – z touhy zkrátit lhůtu pro to, co udělal), je to dobré, ale spáchané zločiny (i když tvrdí že se na ničem nezúčastnili) nikam nezmizí.

Proto je tak důležité si uvědomit, že mír není nastolen zbraněmi, stopami tanků a dělostřeleckými granáty. Možná je to „ruský svět“.

Potřebuješ to? Potřebuje Evropa? Svět? Je důležité položit tuto otázku sem a teď, když se mnohým zdá, že válka je někde venku, velmi daleko.

A čím dříve bude tento problém nastolen a vyřešen, tím dále bude válka pokračovat. Nebo vůbec ne.

Přijímejte správná rozhodnutí a mějte mír ve světě. Náš svět.

Franz Hoffman

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com