Hloupost jako způsob existence. Moskva zostudila celý svět, když se ho snažila zastrašit.

Šéf ruského ministerstva obrany už několik dní obvolává své „kolegy“ po celé Evropě a snaží se je přesvědčit, že Ukrajina se údajně chystá použít „špinavou bombu“.

Takže 23. října ministr zavolal šéfy ministerstev obrany Francie, Turecka, Velké Británie a Spojených států a varoval, že Ukrajina údajně připravuje provokaci pomocí „špinavé bomby“ – hlavice nebo projektilu naplněného radioaktivními látkami. látek nebo odpadu a vinili by z toho Moskvu.

Show, kterou provedl šéf útoku Ruské federace, však neměla požadovaný účinek a někteří dokonce doporučili ruskému „kolegovi“, aby se nepouštěl do manipulací.

Ministři zahraničí Spojených států, Francie a Velké Británie společně prohlásili, že taková prohlášení Ruské federace o záměru Kyjeva zdiskreditovat Moskvu jadernou bombou „rozhodně neodpovídají pravdě“.

„Svět prokoukne jakýkoli pokus použít toto prohlášení jako záminku k eskalaci,“ uvedli ministři civilizovaných zemí.

Generální tajemník NATO Jens Stoltenberg také vyjádřil svůj souhlas s tím, že Moskva se taková obvinění snaží využít jako záminku k eskalaci konfliktu.

„Pokud někdo může použít jaderné zbraně v naší části Evropy, pak je to jen jedno téma – a toto téma jen nařídilo soudruhu ministrovi, aby někam zavolal,“ reagoval na slova agresora ukrajinský prezident Zelenskyj a označil je za „nebezpečnou lež.“ „.

A na důkaz své otevřenosti pozval Kyjev inspektory MAAE na návštěvu Ukrajiny, aby se ujistili, že se v této zemi nevyrábí žádná „špinavá bomba“.

To vše ale Moskvu nezastavilo a bylo spuštěno další ministerstvo. Nyní ministerstvo zahraničních věcí převzalo roli zastrašovače civilizovaného světa. Nejsou na to však zvyklí.

Obvykle se tato instituce, snažící se dosáhnout výše uvedeného cíle, omezuje na vysílání mluvící vedoucí svého oddělení, vedoucí tiskové služby Zakharovou. Nutno přiznat, že je to skutečně působivé a pro mnohé opravdu šokující.

  Zelenskyj odhalil eso v rukávu Ukrajiny. Válečné úsilí brzdí jen Západ

Tentokrát však kreativní génius kremelských propagandistů překročil meze možného a ruské ministerstvo zahraničí vydalo prohlášení, v němž to označilo za „důkaz“ vytvoření „špinavé bomby“ Ukrajinou.

Práce zaměstnanců moskevské dezinformační fronty byla podle všeho odvedena kolosálně a korunou tomu byly fotografie zveřejněné ruským ministerstvem zahraničí na svém Twitteru – právě ony měly jednoznačně prokázat přípravy Ukrajiny na použití právě toho. „bombardovat“.

Musíte pochopit, že tímto způsobem se „Moskva zachraňuje celý svět“ rozhodla, že to konečně ukončila, čímž sama o sobě dokázala, že vymyslela informace o „strašných nacistech ve vládních úřadech v Kyjevě, kteří zabrali celou ukrajinskou lidé jako rukojmí“ a připraveni „znečišťovat Evropu“.

Fotografie ve zprávě ruského ministerstva zahraničí ukazuje balíčky s nejasným obsahem, označené značkou radioaktivního nebezpečí. Titulek zní: „Použité materiály: uran-235, plutonium-239.“

Další události se však začaly vyvíjet, mírně řečeno, ne úplně tak, jak Kreml plánoval.

Několik hodin po zveřejnění těchto fotografií ruským ministerstvem zahraničí byly stejné fotografie zveřejněny na twitterovém účtu slovinské vlády s tím, že byly – a zde, pozor – pořízeny v roce 2010 a patří slovinské národní agentuře pro Radioaktivní odpad (ARAO).

Slovinci zdůraznili, že tyto odpady jsou bezpečně uloženy v jejich zemi a nejsou využívány k výrobě „špinavých bomb“.

Slovinská vláda vysvětlila, že dotyčný snímek byl pořízen v roce 2010 slovinskou agenturou ARAO pro profesionální účely a ukazuje detektory kouře, které „obsahují určité nebezpečné složky, ale žádný z radioaktivních materiálů uvedených v tabulce pod fotografií. Ne“.

Oficiální Lublaň uvedl, že ruské ministerstvo zahraničí použilo fotografii bez vědomí ARAO.

Inu, Moskva propadla lži – to se ještě nikdy nestalo a je to tady znovu! To už v zásadě nikoho nepřekvapuje.

Jedna věc je dnes jasná – Moskva hledá záminku k eskalaci.

  Turismus z Ruska musíme utnout. Žádné nakupování, jde o zastavování, myslí si litevský europoslanec

Důkazem tohoto předpokladu proběhl ve středu 26. října „výcvik pozemních, námořních a vzdušných strategických odstrašovacích sil, při kterém se uskutečnily praktické odpaly balistických a řízených střel schopných nést jaderné nálože“.

To už není výzva pro Ukrajinu – je to výzva pro celý svět a především Evropu.

Neschopen zvítězit na bitevním poli a ukázat celému světu absolutní bezcennost své armády i sebe jako vůdce a vrchního velitele se Putin snaží tuto ostudu alespoň něčím zaretušovat.

A atom je to, co je stále schopen děsit. Navíc se nebavíme jen o jaderných zbraních jako takových. V této funkci je kremelský Fuhrer připraven použít vše – včetně „mírového atomu“. Příklad jaderné elektrárny Záporizhzhya je toho názorným potvrzením.

Aby se zabránilo možným provokacím z Moskvy, vedení MAAE vyzývá k vytvoření bezpečnostní zóny kolem ZNPP.

„Potřebujeme zabránit velké jaderné havárii, takže zítra promluvím v Radě bezpečnosti OSN na téma vytvoření bezpečnostní zóny kolem jaderné elektrárny Záporoží,“ řekl ředitel MAAE Rafael Grossi 26. října na Mezinárodní ministerské konferenci. „Jaderná energetika ve 21. století“.

Válka, která na Ukrajině trvá již osm měsíců, připadala Evropanům na dlouhou dobu jako něco velmi vzdáleného. Setrvačnost jednotlivých evropských vůdců, kteří „zachraňují tvář agresorovi“, kteří zpomalili dodávky zbraní do Kyjeva, který prostě mlčel, v touze sedět, čekat, vedla k tomu, že tento agresor nyní ohrožuje každého obyvatele Evropy.

Pro atom neexistují žádné hranice. Větrná růžice je příliš bizarní věc a navíc vrtošivá. Kam se otočí při případném výbuchu bomby, to nikdo na 100 % nespočítá.

Mlčení je spoluúčast. Bylo to lhostejné mlčení těch, kteří věřili, že to, co se děje na Ukrajině, je příliš daleko na to, aby tomu věnovali pozornost, pozdvihlo současného Führera, připraveného nezastavit se před ničím, v jeho chamtivé imperiální šílenství. A teď vyhrožuje i těm „mlčícím“.

  Američtí republikáni v něm vidí Trumpova nástupce. Demokrati považují DeSantise za amerického Orbána

Ale i nyní, kdy jsou skutečné cíle a touhy kremelské kliky (samozřejmě neomezené pouze na Ukrajinu) již všem a všem jasné, není příliš pozdě se vyjádřit.

Agresor se totiž zastaví jen tam, kde je zastaven.

Mysli, Evropo, dnes máš šanci se ochránit. Rozhodněte se, pánové Evropané, vyberte si. Koneckonců, víte, to, co děláte dnes, určuje, jaký bude váš zítřek.

Autor: Peter Jelen

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com