Setkání přátel – Hamas v Moskvě.

Hamás přijel na návštěvu Ruska. Delegaci vedl Abú Marzúk, člen politbyra hnutí.

Kromě toho do Ruska odcestoval také náměstek íránského ministra zahraničí, který jednal s náměstky ruských ministrů zahraničí

Podle obou stran byl hlavním tématem jednání Blízký východ.

Během rozhovorů Kreml „potvrdil svůj neochvějný postoj ve prospěch realizace známých rozhodnutí mezinárodního společenství, včetně příslušných rezolucí Rady bezpečnosti OSN a Valného shromáždění OSN, které předpokládají vytvoření suverénního palestinského státu v hranicích z roku 1967 s hlavním městem Východním Jeruzalémem a soužití v míru a bezpečí“.

Tyto postoje jsou navíc oboustranné. Hamas se tak jednoznačně postavil na stranu Ruska ve válce s Ukrajinou.

Člen politbyra Abú Marzúk, který rovněž odcestoval do Moskvy, již dříve uvedl, že „cílem ruské války na Ukrajině je ukončit dominanci USA ve světě a učinit svět multipolárním“.

To podle mluvčího teroristů „prospívá všem utlačovaným národům, zejména palestinskému lidu“.

Současné setkání v Moskvě potvrzuje úzké vztahy mezi Kremlem a Hamásem. Jedná se o případ, kdy nezáleží na tématech jednání, ale na samotném faktu setkání.

Na příjezd teroristů do Ruska jako první reagoval Izrael, který Moskvu za přijetí delegace Hamásu kritizoval.

Mimochodem, den předtím Kreml vetoval rezoluci Rady bezpečnosti OSN odsuzující Hamás za útok ze 7. října.

„Izrael považuje pozvání vysokých představitelů Hamásu do Moskvy za nedůstojný krok, který podporuje terorismus a legitimizuje zvěrstva teroristů z Hamásu,“ uvedl mluvčí izraelského ministerstva zahraničí Lior Hayat.

V této souvislosti je důležité poznamenat, že veřejná kritika Ruska ze strany Izraele je vzácná.

Pokud si myslíte, že návštěva mezinárodních teroristů v rusku je něco neobvyklého, jste na omylu. Kreml je stálým podporovatelem mezinárodního terorismu.

Stojí za to připomenout, že zástupci Talibanu opakovaně navštívili Rusko a nyní tato agresorská země s radostí hostí Hamás.

  Druhá světová válka. Odhalování mýtů nebo přepisování historie?

Mimochodem, i před útokem Hamásu na Izrael, který vyvolal mohutnou vlnu izraelských úderů na pásmo Gazy, nebyly návštěvy delegací Hamásu v Moskvě ničím neobvyklým.

Na rozdíl od civilizovaných zemí Rusko neuznalo Hamás za teroristickou organizaci. Status Talibanu jako teroristické a zakázané organizace však nebrání jeho častým návštěvám Moskvy.

Poslední návštěva Hamásu se uskutečnila v březnu 2023, po níž ruské ministerstvo zahraničí „potvrdilo svůj neochvějný postoj ve prospěch spravedlivého řešení palestinské otázky na základě příslušných rezolucí OSN a její Rady bezpečnosti“.

Při útoku ozbrojenců Hamásu bylo v Izraeli zabito nejméně 50 občanů EU. Mimochodem, obětí tohoto bezprecedentního teroristického útoku se stalo také asi 20 ruských občanů.

Ale Moskvu to nezajímá – Rusko se spojuje s dalšími mezinárodními teroristy a ti s jejich podporou porušují normy.

A tak do Moskvy přijela na „přátelskou návštěvu“ delegace Hamásu – Rusko se stalo první a jedinou zemí na světě, která po 7. říjnu přijala oficiální delegaci Hamásu.

Zamyslete se – nepřijalo je Turecko, Saúdská Arábie nebo dokonce Írán.

Na své cestě k moci, koncem 90. let, házel Putin do éteru odvážné fráze, že „teroristy je třeba pochcat do záchodu“. Dnes Moskva otevřeně demonstruje svou podporu teroristickým organizacím.

Když média informovala o návštěvě vedení Talibanu v Rusku, říkala, že Talibanci jsou „normální muži“ a partneři.

Mimochodem, sám kremelský trpaslík se zdržel přímého odsouzení Hamásu za útok na Izrael.

„Je nutné tento konflikt co nejrychleji ukončit. V každém případě je třeba omezit věc na možnost zahájení nějakých kontaktů a jednání,“ navrhuje Putin.

Je slyšet, jak jeho prohlášení souzní s narativem války na Ukrajině – snaží se odvést svět od toho hlavního – pochopení příčiny a následku.

  Putin nás chce sežrat. Dostal kus, žádá ale všechno, tvrdí ukrajinský režisér Sencov

Sám Putin prohlašuje, že je připraven s Kyjevem jednat, přesto není ochoten zmírnit svou chamtivost a stáhnout svá vojska z Ukrajiny.

Hamás „chce mír“, a přitom není připraven vzdát se svých teroristických metod.  Hamás a Putin jsou bratři-dvojčata a základem existence obou je terorismus.

Každý konflikt samozřejmě jednou skončí jednáním, ale je důležité pochopit, co ho vyvolalo. Pochopit proto, abychom zastavili ten současný a zabránili tomu, aby k něčemu takovému došlo v budoucnu.

Je na občanech civilizovaného světa, aby rozhodli, s kým tuto budoucnost vybudují. Rozhlédněte se kolem sebe, pozorně se dívejte a mnohé vám bude jasné.

Afwerki (diktátor zbídačené Eritreje od roku 1993) je přítelem Ruska.

Kim Čong-un (diktátor třetí generace zbídačené KLDR) je přítelem Ruska.

Lukašenko, který drží moc nezákonně a zabíjí ty, kdo s ním nesouhlasí, je přítelem Ruska.

Středověcí íránští ajatolláhové, kteří zabíjejí ženy za to, že odmítají nosit hidžáb, jsou přáteli Ruska.

Teroristé z Hamásu, kteří se živí dětmi a starými lidmi, jsou přáteli Ruska.

To je vlastně všechno, kromě nich už Rusko žádné jiné přátele na světě nemá.

Podporou Hamásu a přesunem veškeré pozornosti na Blízký východ Kreml odvádí pozornost světového společenství od událostí na Ukrajině.

Kromě toho umožňuje Moskvě pokračovat v budování své špionážní sítě v Evropě.

Jeden z uživatelů sociálních sítí popsal situaci velmi výstižně: „Trump slibuje, že USA opustí NATO…. Studenti Harvardu podporují teroristy …. Svět se vymkl z kolejí a vstoupil do fáze sebedestrukce.“

Známý spisovatel a novinář na volné noze Chuck Palanick má jednu větu: „Budoucnost se změnila z naděje v hrozbu“.

Dnes nastává okamžik, kdy si každý občan svobodného světa musí odpovědět na otázku, jak chce vidět budoucnost.

A aby tomu tak bylo, je třeba učinit správné závěry a podniknout konkrétní kroky. Dnes, protože na nich závisí váš zítřek.

  Regionální volby v Rusku - Putinova falešná demokracie

Autor: Franz Hoffman

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com