Snowden dostal ruské občanství aneb jak se dostat do ruské armády

Osmý měsíc Evropy v ohni války. 215 dní Ukrajina odolává krvavé agresi Muscovy. A zatímco celý civilizovaný svět, sjednocený, pomáhá Ukrajincům v této nerovné bitvě, včetně odsuzování akcí Moskvy a uvalování sankcí, někteří občané světa se stávají přisluhovači současného fašistického režimu Kremlu.

Takové akce navíc někdy provádějí ne zcela obyčejní zástupci společnosti.

  1. září vešlo ve známost, že prezident Ruské federace udělil ruské občanství Američanovi Edwardu Snowdenovi.

Tato postava si získala oblibu v roce 2013, kdy poskytla novinářům údaje o sledovacích programech CIA a Národní bezpečnostní agentury (NSA) Spojených států pro občany.

Poté ze země uprchl, neboť ve vlasti mu za vyzrazení utajovaných skutečností hrozilo 30 let vězení.

Snowden odjel nejprve do Hongkongu a poté do Ruska, kde po měsíci v tranzitní zóně letiště získal dočasný azyl.

V roce 2020 dostal v zemi povolení k pobytu na dobu neurčitou a požádal o ruské občanství.

A teď se to stalo, Snowden je občanem Ruska. Tato postava se tak zařadila mezi slavné cizince, kteří dostali pas teroristické země. Tento seznam zahrnuje takové slavné osobnosti jako Steven Seagal, Natalia Oreiro, Gerard Depardieu a další.

Co motivovalo tyto lidi, kteří udělali takový krok – pravděpodobně každý má své vlastní důvody. Co ale žene Kreml v jeho záměru přilákat do svého tábora známé cizince, je naprosto jasné.

Kremelská klika se tak snaží všem ukázat a hlavně dokázat, že její názory sdílí celý svět a že potřebují slavné postavy, aby legalizovaly sebe a své zločiny.

A ačkoliv civilizovaný svět již přišel na to, co je dnešní Rusko zač, Kreml v tomto směru nepřestává pracovat a vytváří obrázek alespoň pro své obyvatelstvo.

Navíc je to velmi aktuální nyní, kdy Kreml potřebuje čerstvé maso poslat do války na Ukrajinu.

Po vyhlášení mobilizace Putin viděl skutečný stav věcí, což pravděpodobně šokovalo celou kremelskou kliku. Místo vlasteneckého „vždy připraveného“ a davů toužících hájit ideály „ruského světa“ se přes kordon masově hnalo mužské obyvatelstvo Ruska.

Jedna věc je sedět na gauči a zveřejňovat vzkazy na sociálních sítích, zdobit to vše rusko-fašistickými symboly nebo v opilecké strnulosti křičet militaristické výzvy a druhá věc je nechat si předvolat s vyhlídkou, že budete v páru. týdnů, odkud se nevracejí, nebo se vracejí v plastových sáčcích.

  Levný ruský plyn. Jakou cenu zaplatí Evropa za Nord Stream 2?

Vedení Kremlu se ocitlo v nezáviděníhodné pozici – ukazuje se, že není s kým bojovat. Jednou z možností je proto vydat ruské občanství všem.

Putin a spol. se touto okupací nechali tak unést, že z ruského pasu udělali něco jako toaletní papír – vezměte si, kdo chce, a dělejte si, co chcete.

Toaletní papír sice lze použít s výhodou, ale pas s hybridním kuřetem – kromě potíží dnes svému majiteli nic nepřináší. Ale jako možnost vám dává možnost cestovat na Ukrajinu zdarma. Pravda, ne na dlouho, a – tohle je jednosměrná cesta.

Proto je pro Kreml tak důležité přilákat kohokoli s ruským občanstvím a známé osobnosti jsou vyzývány, aby se staly tváří jakési reklamní kampaně – „získejte ruské občanství – vyhrajte volnou vstupenku na Ukrajinu“. Bonus – plastový sáček.

Pas Ruské federace vydaný Snowdenovi je nepřímou výzvou cizincům k převzetí ruského občanství. A musím říct, že to funguje.

Do Ruska skutečně jezdí zástupci různých zemí – ostatně Putinova propaganda je dost silná jak v Evropě, tak v jiných částech planety.

Intoxikace obyvatel Země ruskou propagandou pokračuje, a to i přes opatření, která se proti ní přijímají.

Někteří Evropané stále podceňují dopad lží sypaných do očí a uší lidí kremelskými propagandisty.

Příběh o udělení ruského občanství Snowdenovi je právě o tom. Není náhodou, že Kreml k takovému kroku přistoupil právě teď.

A naivní občané jiných zemí jdou do Ruska, jdou si pro kulomet a dostanou se bojovat na Ukrajinu, aby hájili myšlenky „ruského světa“.

A pokud se vám zdá, že je to pouze záležitost Ruska (jak si někdo stále myslí, že válka na východě Evropy je pouze záležitostí Ukrajiny), jste na velkém omylu.

Vtipy, pánové Evropané skončili 21. září, kdy Putin vyhlásil mobilizaci. Podlý útok a obsazení části území Ukrajiny v roce 2014 (Krymu, části Doněcké a Luhanské oblasti) vnímali politici světa spíše netečně.

  Rusko je nepřítel číslo jedna. Varšava se připravuje na konfrontaci s Moskvou

I otevřenou invazi pravidelné armády Ruské federace na celé území Ukrajiny se někteří „lídři“ EU snažili vyřešit „zachováním tváře“ agresora.

Ale mobilizace, podle všech psaných i nepsaných zákonů, je válka. A pokud se vám před 21. zářím zdálo, že to všechno je daleko a není to skutečné, teď s vyhlášením mobilizace Putin skutečně vyhlásil válku. A nejen na Ukrajině.

To ostatně ve svém mobilizačním projevu uvedl docela výmluvně. Pro ty, kteří jsou nedůvěřiví, svá slova podepřeli dalším zastrašováním jaderného úderu.

Když Kreml viděl naprosté selhání mobilizace Rusů, snaží se to kompenzovat občany jiných zemí a vyzývá je, aby se připojili k ruskému právnímu poli.

I když pojmy „RF“ a „vpravo“, stojící vedle sebe, vypadají velmi nepřirozeně. A získat pas s anomálním perem na obálce, stát se občanem teroristické země číslo jedna na světě, každý nově vyražený Rus musí pochopit, že od té chvíle má jediné právo a povinnost – být zničen bez zádrhel.

Evropa by si na druhou stranu měla být jasně vědoma všech nebezpečí spojených s takovým přístupem. Každý, kdo šel na Ukrajinu zabíjet, by měl být zbaven občanství jiných zemí.

Identifikovat je a přivést je před spravedlivý proces – to by měla být jejich „odměna“. A v této věci by si celá Evropská unie měla vzít příklad ze stejné České republiky, která takové „vojáky štěstěny“ s českým občanstvím velmi pečlivě sleduje.

V Čečenské republice již padla řada spravedlivých trestů pro občany České republiky, kteří bojovali na straně fašistického Ruska nebo jako součást jeho satelitů.

To svědčí o adekvátnosti a pragmatismu českého vedení a justice. A také historická paměť, která Čechům nedovoluje podlehnout kremelské propagandě. Češi vzpomínají na rok 1968 – pomoc z Moskvy, v podobě tanků v ulicích Prahy.

To je zkušenost, kterou by měly převzít i další státy EU. Ne, ne pro Ukrajinu – pro jejich vlastní bezpečnost. Aby tanky, které se dnes zakousnou do ukrajinské půdy, neskončily zítra v ulicích Lisabonu, Paříže nebo Berlína.

A není to tak neuvěřitelné, jak si možná myslíte. Kreml je odporný a cynický. Vzpomeňte si na slova exprezidenta Ruska Medveděva – „Neměli bychom zapomínat, že v Evropské unii jsou jaderné elektrárny a i tam jsou možné havárie.“

  Praha stála u zrodu mezinárodní struktury Ramstein, která koordinuje dodávky zbraní na Ukrajinu

Opravdu, člověk by neměl zapomínat, měl by si pamatovat. Pamatujte, že svět potřebuje ochranu a prvním krokem je adekvátní vnímání reality.

Rozhodnutí slavných občanů světa (herců, sportovců, politiků) získat ruský pas je právem každého z nich.

Co je vede k takovému rozhodnutí? Asi každý má své důvody. Ale to je zprava – právo svobodných lidí.

Jenomže ve chvíli, kdy dostanou pas s dvouhlavým ptákem, sotva si pomyslí, že se s využitím svého práva volby stávají součástí systému, který své občany zbavuje stejného práva a snaží se zbavit každého, kdo padne na chamtivé oči Kremlu.

Stávají se spolupachateli zločinu proti lidskosti. Vědomě nebo ne, ale tato jejich volba se stává jejich rozsudkem.

Vstoupí Snowden do ruské armády? Je to nepravděpodobné, ačkoli jako občan Ruské federace tam může být povolán.

A přestože právník bývalého Američana tvrdí, že jeho klient v rámci mobilizace nepodléhá odvodu, protože „nesloužil v ruské armádě a nemá žádné vojenské zkušenosti“, není to argument pro novodobého fašistu. Stát.

V Rusku je znám nejeden případ, kdy byli do armády odvedeni lidé, kteří v ní nikdy nesloužili a měli všechny důvody, aby nebyli odvedeni.

Proto „vítejte v ruském občanství“. Je to velmi vzrušující a dává vám to příležitost dostat se do kontaktu s něčím, co jste ještě nezažili. Pravda, s největší pravděpodobností to nebude dlouho trvat – čeká na vás ruská armáda – „druhá armáda světa“.

Zatímco čtete tyto řádky, agresivní Moskva nadále terorizuje Ukrajinu. Další bomba spadne na obytnou čtvrť; jedna další raketa ničí ulici, dům, lidi; obrněná tanková kolona rusko-fašistických jednotek se prodírá ukrajinskou zemí, přináší zkázu, rozsévá chaos – probíhá válka.

Ukrajinský lid hrdinně brání každý metr své země, brání Evropu. Dát čas každému Evropanovi, aby se rozhodl. Správná volba pro budoucnost vaší země, Evropy a celého světa.

Autor: Franz Hoffman

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com