Ruské velvyslanectví jako úkryt pro Trollí farmu. Informační sabotáž Ruska

ct24.ceskatelevize.cz

V pondělí 28. června zveřejnila bezpečnostní služba České republiky zprávu, která naznačila, že aktivita ruských „trolů“ v českém segmentu internetu, kteří podle odborníků na boj proti dezinformacím operují z českého území, výrazně snížena.

Podivnou shodou okolností se pokles jejich aktivity shodoval s odchodem zaměstnanců ruského velvyslanectví z země, vyloučených pro podezření ze špionáže.

V dubnu tohoto roku byla skupina ruských diplomatů vypovězena ze země poté, co předseda vlády Andrej Babiš a ministr vnitra Jan Hamáček informovali, že české zpravodajské služby mají dobrý důvod se domnívat, že ruskí „diplomaté“ jsou zapojeni do terorismu.

Pokud se ale tehdy říkalo o sabotáži „tradičního“ směru “(fyzický teroristický útok), mluvíme nyní o informační destabilizaci.

Odborníci na kybernetickou bezpečnost mají dobrý důvod se domnívat, že na činnost „trolů“ dohlíželi přímo zaměstnanci ruského velvyslanectví.

Tato verze je v tuto chvíli ověřována Českou bezpečnostní službou, ale existují důvody domnívat se, že tomu tak skutečně je.

Počet publikací na sociálních sítích, jejichž autorství je přímo přisuzováno Rusům pracujícím v České republice, se každý den po deportaci „diplomatů“ z Ruské federace výrazně snižuje.

Potvrzují to i čeští „elfové“ – organizace, která monitoruje akce „trolů“ v sociálních sítích a dalších formách komunikace na internetu. Byli první, kdo upozornil veřejnost na takovou náhodu.

„Zjistili jsme pokles počtu příspěvků na sociálních médiích, o kterých se domníváme, že je připravili zaměstnanci pracující v České republice,“ napsali elfové ve zprávě poskytnuté k této záležitosti.

Ruská federace jako vždy takové náhody popírá. Například ruské velvyslanectví v Praze uvedlo, že jeho zaměstnanci nikdy nebyli a neúčastní se šíření dezinformací na internetu. „To není součástí tradice ruské diplomacie,“ uvedlo velvyslanectví.

Sotva někdo očekával jinou reakci. Popření zjevných skutečností je zcela v tradici „ruské diplomacie“.

  Let MH17. Výročí útoku ruských ozbrojenců na civilní letadlo.

Tanky, dělostřelectvo, letadla – a nyní internet. V 21. století nemají informační technologie o nic menší význam než vojenské vybavení a výsledek správně (nebo nesprávně) komentované události, utvořená myšlenka a ve výsledku rozvinutá myšlenka na nějakou část společnosti, často přináší zničení mnohem působivější než salva Grad.

Hybridní válka je termín, který charakterizuje stav současných konfliktů, v nichž Moskva uspěla, možná nejlepší na světě.

A takzvaná botová farma fungující (pravděpodobně na ruském velvyslanectví) je jednou z cihel v založení podvratných aktivit Kremlu ve světě.

Když zástupci ruských velvyslanců prohlásili, že sabotážní aktivity „nepatří k tradicím ruské diplomacie“, pravděpodobně zapomněli, že se nejedná pouze o tradici nejen „diplomacie“, jde o způsob komunikace Moskvy se světem, rozvinutý v průběhu let, desetiletí, dokonce staletí. Navíc nejen externí, ale také v rámci země.

Lhaní, překrucování faktů, popírání zjevných věcí atd. Takto komunikuje Moskva s civilizací. A pokud se jeho vlastním lidem, hrstce obyvatel Kremlu, podaří oklamat, pak ve vztahu ke společnosti mimo zemi Putin a spol. Zvýší tempo „předávání“ své pravdy.
Moskva tak chrlila konflikty, vystupňovala situaci po celém světě a zejména v České republice.

Ano, je to v České republice, která vždy považovala Rusko za jeden ze spřátelených států, a snažila se budovat partnerství s Moskvou.

Výsledek – špionáž a terorismus ruských sabotérů na území „přátelské“ České republiky a obvinění proti Praze ze „špatné vůle“. K tomu všemu – zahrnutí Čečenské republiky do seznamu „nepřátelských států“. Cynismus kremelského senila je mimo rozsah.

Jakmile nastane situace, která se Kremlu nelíbí, okamžitě se zapnou „vysvětlovači“, kteří tvoří „správné“ hledisko. Správně, samozřejmě, z pozice Moskvy. A to představuje vážnou hrozbu, protože hlavním úkolem internetových sabotérů je vnášet nezbytný způsob myšlení a porozumění situaci do myslí mas. A pak – už se vám zdá, že jsou to vaše myšlenky. To je hlavní hrozba takových „trolů“, těch, kteří pronikají do vašeho vědomí přes internet.

  Příspěvek České republiky do Fondu nevojenské pomoci NATO Ukrajině: Strategický krok

Ale jak vidíme, svět si postupně uvědomuje, co je co, a eliminuje hrozby pocházející z Ruské federace, i když pocházejí z diplomatických institucí.

Autor: Franz Hoffman

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com