Cvičení Sea Breeze 2021 odstartovalo v Černém moři. Moskva hysterický obviňuje svět

Nadnárodní cvičení začalo 28. června a bude se konat na zemi, na moři i ve vzduchu v jižních oblastech Ukrajiny.
„Sea Breeze-2021“ je mezinárodní vojenské cvičení, které se na území Ukrajiny koná od roku 1997.

V letošním roce se na této akci sešlo rekordní množství účastníků – 32 zemí ze 6 kontinentů. Zahrnují: 5 000 vojenských, 32 lodí, 40 letadel a 18 speciálních operačních a potápěčských týmů.

Tématem současného mnohonárodního cvičení je vedení mezinárodní námořní bezpečnostní operace v krizové oblasti v souladu se standardy NATO.

„Tato událost má silné poselství – zachování stability a míru v našem regionu.“ Naším cílem je zajistit, aby bylo Černé moře bezpečné pro země všech kontinentů “, – takto definoval cíl cvičení velitel ukrajinského námořnictva kontraadmirál Oleksij Neizhpapa.

Během cvičení budou také hodnoceny dvě jednotky a dvě lodě podle standardů NATO. Sea Breeze 2021 je podle velitele ukrajinského námořnictva „jedním z hlavních nástrojů, které námořnictvu přibližují standardy Severoatlantické aliance.“
Ukrajina se již několik let snaží dosáhnout členství v NATO a takové události přibližují Kyjevské aspirace.

Sea Breeze-2021 je ukázkou civilizovaného světa na podporu země, která je proti jaderné energii. Toto je také zpráva pro Rusko, varování.

Ten druhý je prostě ve stavu zuřivosti. Ještě před zahájením cvičení vyzvalo ruské velvyslanectví ve Washingtonu USA a jejich spojence v NATO, aby cvičení opustili. „Rozsah a zjevně agresivní povaha cvičení Sea Breeze nijak neodpovídá skutečným bezpečnostním úkolům v černomořském regionu,“ uvedlo velvyslanectví ve svém prohlášení.

Reakce je trochu podivná, ne-li neadekvátní (stejně jako všechno, co dělá Rusko). Před měsícem provedla Ruská federace cvičení zaměřená na více než 100 tisíc vojáků a důstojníků na východní hranici Ukrajiny, obrovské množství dělostřelectva a vojenské techniky.

  Jak stabilní je Evropa? Hrozby od Lukašenka.

Poté na všechny výzvy Ukrajiny a dalších světových mocností odpověděl Kreml ostře – toto je naše území, děláme si tu, co chceme.
Na první pohled – pozice dvojího standardu, kterou v průběhu staletí vyvinula Moskva. A to je odpověď na to. Zakharova, oficiální mluvčí ruského ministerstva zahraničních věcí, prohlásila o „nekonečné destabilizaci“ podél ruských hranic. “

„Velmi dobře chápeme, že tato cvičení sledují dva globální úkoly – nekonečnou destabilizaci po obvodu ruských hranic a přesun zahraničního vojenského materiálu a vybavení na Ukrajinu,“ uvedla Zacharová.

Podle ní je tímto způsobem Rusko „vyprovokováno“ k odvetným „agresivním“ činům, které Ruská federace jako „suverénní stát určitě prokáže“.

Rusko tuto zprávu vyslechlo. Čas ukáže, do jaké míry mu Kreml rozumí a jaké závěry vyvodí. Skutečnost, že Ukrajina sama není proti agresi Moskvy, lze dnes pozorovat u ukrajinského pobřeží.

Cvičení jsou naplánována do 10. července.

Autor: Franz Hoffman

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com