Lidé ve Šlapanicích se přišli rozloučit se zesnulou herečkou Šafránkovou

idnes.cz

Několik stovek lidí se dnes ve Šlapanicích přišlo rozloučit se zesnulou herečkou Libuší Šafránkovou. Do kostela, kde v 18:00 začne zádušní mše, pustili organizátoři jen omezený počet lidí. Ostatní zájemci postávají kolem kostela, případně sedí v zahradě, kam farnost instalovala velkoplošnou obrazovku s přenosem dění v chrámu.

Kostel se zaplnil několik desítek minut před začátkem mše. Sto míst bylo vyhrazeno pro farníky, 50 dalších pro rodinu, řekl novinářům zástupce farnosti a koordinátor Ivan Vavro.

Na Masarykově náměstí je stánek s kondolenční knihou, kam lidé píšou vzkazy. Stojí vedle kříže, na jehož podstavci je opřená fotografie Šafránkové. Lidé k ní pokládají květiny. Květinové dary zaplnily také kostel, kde obklopily podstavec s bílou urnou.

Oblíbená herečka Šafránková, známá například jako filmová Popelka, zemřela po dlouhé nemoci 9. června ve věku 68 let. Ztvárnila mnoho filmových i divadelních rolí, zejména v pražském Činoherním klubu. S láskou, obdivem a úctou na ni vzpomínají herečtí kolegové i filmoví a divadelní režiséři.

Před týdnem se lidé se Šafránkovou loučili v Praze v kostele svaté Anežky na Spořilově. Šafránková však pocházela ze Šlapanic, proto se zádušní mše koná právě tam. Večer pak budou ostatky herečky uloženy do rodinné hrobky na šlapanickém hřbitově.

Autor: ČTK

 

  V pražské zoo se v noci narodilo slůně, malá samička je v pořádku

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com