Hromadná nehoda na D1 si vyžádala jedno úmrtí a čtyři zraněné. Provoz byl po třech hodinách obnoven

irozhlas.cz

Při hromadné nehodě na dálnici D1 na 35. kilometru těsně před uzavírkou ve směru na Prahu zemřel v neděli odpoledne řidič kamionu. V místě těsně před uzavírkou, která trvá dva dny kvůli demolici mostu, se střetly dvě nákladní vozidla, jedno osobní auto a autobus. Novináře o nehodě informovaly policejní mluvčí Lucie Nováková, mluvčí hasičů Vladimíra Kereková a mluvčí záchranářů Petra Homolová.

V úseku před sjezdem na objízdnou trasu se vytvořila kolona, řidič kamionu nedobrzdil a narazil do stojících vozidel. Záchranáři odvezli do nemocnic ke kontrole bez vážnějších zranění dvě děti a dva dospělé.

Nehoda se stala kolem 13.15 ve zúženém úseku na 35. kilometru. „Řidič kamionu v uvedeném úseku nedobrzdil a narazil do kolony stojících vozidel a sám bohužel utrpěl zranění neslučitelná se životem,“ uvedla policejní mluvčí. Na místě zasahují všechny složky integrovaného záchranného systému. Okolnosti a příčiny nehody nyní zjišťují policisté. Mluvčí hasičů odhadovala dobu uzavření na více než dvě hodiny. V 15.45 byl provoz obnoven v levém jízdním pruhu, pokračuje ale úklid vozovky.

Nehoda se stala kilometr před uzavřením dálnice. V úseku mezi 21. kilometrem (exit Mirošovice) a 34. kilometrem (exit Ostředek) nemohou auta projet od sobotního večera. V neděli se před sjezdy na objízdné trasy tvoří kolony. Plánovaná uzavírka kvůli demolici mostu přes dálnici u obce Kaliště potrvá do pondělí večer. Během 48 hodin musí dělníci odstranit tři pole nosné konstrukce a zbourat spodní stavbu včetně základů obou opěr.

Mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Jan Rýdl novinářům řekl, že za dobu, co se provádějí demolice mostů v rámci modernizace D1, tedy od roku 2013, si podobnou událost nevybavuje. „Není to nehoda v souvislosti s demolicí mostu, je to spíš otázka dojezdu do kolony a věnování se řízení,“ uvedl. Nechtěl ale předbíhat závěry policejního vyšetřování.

  Premiér Fiala bude v Paříží jednat s prezidentem Macronem o EU i Ukrajině

Zdroj: https://www.irozhlas.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com