Koronavirus – jako hrozba pro kremelskou moc. Proč by se Evropa měla bát?

ekonom.cz

Celý civilizovaný svět již druhý rok bojuje s koronavirovou hrozbou. Zavádějí se nemocnice, zavádějí se protiepidemická opatření a provádí se očkování. A nejdůležitější věcí je, aby obyvatelstvo zemí dostávalo spolehlivé a správné informace o stavu věcí a o tom, jak se postavit výzvě.

Ruské úřady velmi dlouho ignorovaly samotnou skutečnost ohrožení koronaviry. V Kremlu přinejlepším předstírali, že pracují na protiopatřeních, ale častěji výzvy jednoduše ignorovali.

V době, kdy Evropa zavedla omezení a pokoušela se lidem sdělit potřebu maximální vzdálenosti a dodržování základních zákonů o epidemii, považoval Putin za normální shromáždit dav tisíců v průvodu nebo vládním shromáždění na podporu Jednotného Ruska, což počet lidí s rizikem infekce.

A pamatujte, nejednalo se o spontánní setkání nebo neočekávané akce jednotlivců, šlo o plánované akce organizované a prováděné úřady.

Pokušení využít situaci (i za cenu infikování obrovských mas lidí) bylo pro Kreml enormní. Na jedné straně byly pod záminkou epidemiologické nutnosti zakázány jakékoli shromáždění a události nepohodlné pro vládnoucí elitu a na straně druhé shromáždily úřady tisíce lidí na jejich podporu.

Situace, která se v této době vyvinula, je spojena především s nízkou úrovní očkování Rusů, která je podle odborníků výsledkem podvodu ze strany orgánů jejich občanů, zejména v části, kterou situace s šířením infekce v Rusku je zcela pod kontrolou a ruší skutečný obraz situace.

K tomu musíme přidat ještě jeden velmi důležitý faktor: propaganda Kremlu týkající se superúčinnosti ruského Sputniku-V a současně ostrá kritika vzorků západních vakcín, která vedla k úplné nedůvěře ruské populace v očkování obecně.

A samozřejmě, stejně jako všechno ostatní, se Moskva snaží využít globálních výzev ve svůj prospěch, a v tomto případě učinit z ruské vakcíny další zbraň vlivu.

V době, kdy se země topí v bažině koronavirů a je třeba ji co nejdříve očkovat (a k tomu je dostatek vakcín, které prostě neexistují), dodává Kreml obrovské množství netoxické drogy do dalších zemí. To je široce pokryto ruskými médii a vysvětluje to touha „pomoci“ celému světu získáváním obrazových bonusů jak na vnější scéně, tak od našich vlastních spotřebitelů.

  Luxus zastiňuje rozum. Česko není spokojeno s ruskými oligarchy.

Kromě toho se Kreml pokouší zasadit planetu, tentokrát na jehlu s vakcínou, a představit svůj lék co ​​největšímu počtu zemí.

Jen tentokrát, na rozdíl od dodávek plynu, které Ruská federace obklopovala celou Evropu, takový příběh nešel. Ruský „Sputnik-V“ neuznává WHO ani jednotlivé země.

Protože na rozdíl od ropy a zemního plynu, které tryskají ze země, jsou zde zapotřebí progresivní technologie a pochopení situace, což Ruská federace, která byla technologicky zaseknutá v minulém století, prostě nemá. Proto bez ohledu na to, jak moc se představitelé Kremlu a soudní média snaží předat zbožné přání, účinek je nulový.

Vládní politika očkování zcela selhala. Situace s Covid-19 v zemi je vážná, ale do určité doby nebyla tato otázka pro Kreml prioritou. Obyvatelstvo Ruské federace bylo pro Putina a spol. Vždy jen voličem, prostředkem k dosažení moci a výdělku miliard, jehož zájmy se nijak zvlášť nezajímaly o vládnoucí elitu.

Tento rok je ale pro Putinovu kliku důležitý z hlediska blížícího se podzimu, respektive plánovaných voleb do Státní dumy.
A tady funguje kremelský propagandistický stroj plně. A nízká míra očkování obyvatelstva Ruské federace vytváří pro provládní elitu v předvečer voleb další nepříjemnosti.

Kreml je skutečně znepokojen současnou situací. A otázka je mnohem vícestrannější, než by se na první pohled mohlo zdát. Téměř nikdo nepochybuje o tom, že provládní Jednotné Rusko získá požadovaný počet hlasů, nakonec bude „dokončeno“, jako to vždycky je.

Otázkou je, že na pozadí globálních nesprávných výpočtů ve směru boje s koronaviry roste obecná nespokojenost s úřady, což může vést k sociálním epidemím, zejména k masovým protestům, zejména v regionech.

A nyní ruské úřady místo skutečného řešení problému epidemiologické bezpečnosti jdou svou vlastní cestou a připravují bezpečnostní síly na konfrontaci s lidmi.

  "Každý úspěch Ruska je naším neúspěchem". Český prezident vyzývá k pokračující podpoře Ukrajiny.

Regionální vůdci v regionech Ruské federace dostávají směrnice, které mají uvést bezpečnostní síly a speciální jednotky do stavu nejvyšší pohotovosti, aby potlačily možné protesty populárních mas.

Probíhá rovněž práce na vytvoření umělého „veřejného mínění“ loajálního vůči úřadům, na rozdíl od skutečně existující nespokojenosti ruské společnosti.

Neschopnost Kremlu skutečně ovlivnit situaci s koronavirem, převzít jej pod kontrolu, řeší orgány Ruské federace starým a účinným způsobem – propaganda a klamání populace, pečlivě ochucené energickými metodami. Pokračující propaganda Moskvy, narušující skutečný stav věcí s koronaviry v Rusku kvůli problémům s očkováním a novými typy virů, může v blízké budoucnosti vést k další vlně Covid-19, která bude mít vážné důsledky pro Rusy.

Ruská federace se mění v epidemicko-politický zdroj nebezpečí, jakýsi ostrovní virus.

I při zohlednění karanténních omezení, při zohlednění globalizace současného světa, jde především o vážnou hrozbu pro Evropu.

Pokud dříve Moskva zaútočila na planetu sabotáží a válkami pomocí tanků, zbraní a kybernetických technologií, dnes hrozí, že se Ruská federace stane hlavním virem planety v doslovném smyslu slova.

Autor: Franz Hoffman

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com