Druhá světová válka. Odhalování mýtů nebo přepisování historie?

Informační prostor Evropy byl opět naplněn další dávkou kremelské hysterie. Oficiální zástupce Ministerstva zahraničních věcí Ruské federace Zakharova tentokrát zaútočil na Polsko a obvinil jej ze snahy přepsat historii.

„Polské intelektuální kruhy postupně přecházejí od rusofobie a falšování historie k částečnému ospravedlnění fašismu,“ uvedl ruský diplomat.

Základem pro tyto závěry byla Zakharova, která sloužila jako konference pořádaná Polským institutem národní paměti, v předvečer 80. výročí útoku nacistického Německa na SSSR.

Kremlu se nelíbily závěry účastníků této události, jedná se o velmi známé a respektované historiky v Polsku a na celém světě, kteří věci pojmenovali svými vlastními jmény.

Zejména teze, že „příchod Němců v roce 1941 byl„ osvobozením “pro obyvatele západního Běloruska a Ukrajiny,“ přivedla Moskvu k hysterice.

Ano, historické události lze interpretovat různými způsoby a strany mají různá hodnocení akcí těchto let, ale existují některé zjevné věci: ta území, kam přišla stalinistická moc, nesoucí lidem takzvanou „svobodu“ východní Evropy na bajonetech Rudé armády, nakonec se utopili v krvi z milosrdenství Kremlu a pocitu této „svobody“, a ve výsledku zpočátku vnímali příchod Hitlerova režimu jako vysvobození ze stalinismu.

Ano, poté přišlo skutečné pochopení podstaty hitlerismu, hrůzy, kterou tento režim přinesl polské zemi, ale to nic nemění na skutečném vnímání událostí těch let, obyvatelstvem území, kde vládl Stalin.

Ve skutečnosti to byly dva antihumánní systémy, které se lišily pouze jmény, podstata byla stejná. A skutečnost, že s odstupem času přichází porozumění a přehodnocení událostí – to je normální historický proces, ale ne přepis historie, o kterém křičí Moskva, která je vyděšená samotnou myšlenkou, že se někdo může na věci dívat střízlivě a nestranně.

Celá podstata kremelské moci je založena na lžích. Obrovské prostředky vrhá Moskva do propagandy, propagace příběhů, které vymysleli moskevští „historici“, s jediným cílem: zabránit světu realizovat skutečný stav věcí.

  Mladí "potomci velké říše". Co je Rusko?

Jakýkoli pokus studovat problém s otevřenou myslí, dívat se na něj s novým pohledem, se setkává s obrovským odporem Kremlu, protože hrozí, že bude odsouzen za to, co udělal.

Proto Zakharova křičí celému světu: „Pozoruji na příkladu Polského institutu národní paměti postupný vývoj od vlastního bezvědomí přes rusofobii a historické falzifikace k částečnému ospravedlnění misantropického fašismu, rád bych všechny varoval kdo dosud nepochopil: to je přesně to, co je nebezpečné přepisovat historii kvůli momentální politické konjunktuře “.

Používají se stejná otřepaná klišé o politické účelnosti a vnějším vlivu. A co je důležité, Kreml k tomu zapojuje odborníky ze samotné evropské společnosti.

Například Witold Modzelewski, profesor na varšavské univerzitě, označuje takové závěry polských historiků a politiků za „rusofobní“, jejichž jediným účelem je potěšit „velkého patrona“ v osobě Spojených států.

Jak vidíte, tato práce dobře zapadá do šablon Kremlu, který se při své činnosti opírá o cynismus a propagandu. Jak jinak by se dala nazvat slova Zakharova: „Polské úřady a„ pseudovědečtí padělatelé “prokázali, že neznají takové pojmy jako historická paměť a respekt k ní. Rusko nemůže projít takovými pokusy o revizi historie z pozic „blízkých ideologickým komplicům nacistů“?

Jakýkoli pokus o nahlížení na události střízlivě, což znamená z pohledu odlišného od vize Kremlu, je vnímán agresivně a každý, kdo si na to troufne, je okamžitě převeden do kategorie „pseudovědy“ a „Padělatelů“.

A to není překvapující. To je celá politika Kremlu, která je založena na lžích a cynismu. Proto je každý, kdo se snaží říci pravdu, Moskvou okamžitě označen za hrozbu a je převeden do hodnosti „distribuce historie“.

Aby zdůraznil důležitost a především legitimitu svých argumentů, Kreml skrze ústa Zakharova hrozí „zveřejněním nových údajů o předválečné situaci a dokumenty o roli Polska v této válce. “

  Kdy se vrátíme k normálnímu životu? Odborníci předpovídají konec pandemie

S vědomím, že svět stále jasněji chápe realitu té doby, se v zájmu zachování mýtů do věci zapojil i sám prezident Ruské federace.

V článku věnovaném 80. výročí Hitlerova útoku na SSSR „připomněl“, že čin záchrany Evropy a světa před nacistickými útočníky patří sovětským vojákům a pracovníkům domácí fronty. “

Majitel Kremlu opakovaně prohlásil, že „Rusko se stále více potýká s pokusy pomlouvat historii, přehodnotit roli Rudé armády ve vítězství nad fašismem a důvod je stejný -„ zadržování Ruska “.

Cynismus je mimo grafy. Ale to je styl Moskvy. Kremlský diktátor se jako vždy manipuluje s fakty a snaží se oklamat celý svět. Ale svět rozumí všemu.

Miliony padlých na bojištích a miliony dělníků v týlu jsou ti, kteří na svých vlastních bedrech zvítězili v boji proti nacismu vlastníma rukama a jejich čin si ctí všechny civilizované země a lidé z celého světa.

Ale ty zvěrstva, kterých se dopustil stalinistický režim, jehož dědicem a fanouškem oblíbený Putin, jsou namířena především proti jeho vlastnímu lidu, je úplně vzdalují od vítězství, za která obyčejní vojáci platili sami. A díky tomu je cynismus kremelského diktátora ještě strašnější.

Historická paměť, o které je Moskva tak horlivě hysterická, není předmětem manipulace a není slávou říše (kterou by si Kreml tolik přál), ale obyčejnými lidmi, kteří za cenu vlastních životů zachránili svět z nacistické a komunistické budoucnosti.

A vzpomínka, že se Moskva tak pilně snaží privatizovat životy v srdcích všech obyvatel Evropy, vděčná za mírové nebe nad hlavou.

Pouze stejně jako před 80 lety jiný diktátor nesouhlasí s mírovou historií planety a znovu zahájil válku. Nyní na východních hranicích Evropy.

A přesto cynicky pod rouškou krásných slov přináší „ruský svět“ do Evropy, který jím již prošel.

  Maďarská „diktatura“ skončila dřív než jaro. Kdy bude další?

Je důležité vyvodit správné závěry.

Autor: Franz Hoffman

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com