Informační agrese Kremlu jako gesto zoufalství a bezmoci před NATO.

Vzhledem k tomu, že je Moskva tváří v tvář civilizovanému světu a mezinárodnímu právu bezmocná, začíná používat staré techniky a do informačního prostoru zavádí zkreslené a někdy zcela převrácené informace.

V zásadě je bílá řeč černá, to je zcela v duchu Kremlu, není tu nic nového.

Ruská média se vyznamenala dalším výbuchem aktivity v souvislosti s rozhovorem s bulharským generálem, jedním z místních informačních portálů, na kterém armáda sdílela jeho dojmy z mezinárodních cvičení

„Sea Breeze-2021“, který se koná v teritoriálních vodách Ukrajiny v Černém moři.

Již dlouho je známo, že Moskva s těmito cvičeními není spokojená a navíc nepovažuje mezinárodně uznávané vody Ukrajiny za ukrajinské.

Ale hysterie Kremlu, která doprovází tato cvičení a která začala ještě před jejich začátkem, je prostě neslušně ponižující. Protože nebyla schopna situaci skutečně ovlivnit, protože si uvědomovala veškerou bezmocnost před flotilou Británie, Spojených států a NATO obecně, Moskva tradičně přechází do hysteriky a snaží se alespoň tím zakrýt svou zaostalost.

Několik dní před zahájením cvičení tedy torpédoborec „Obránce“ královského námořnictva Velké Británie odplul pokojně do gruzínského přístavu po nejpřímější a mezinárodně uznávané trase mezi Ukrajinou a Gruzií, přičemž dodržoval všechny normy mezinárodní přeprava a právo.

Ale takové normy nejsou přijatelné pro každého. Rusko, ukazující na divoké nerespektování všech norem a zákonů, obvinilo Brity z porušování teritoriálních vod poblíž Krymu a oznámilo, že přinutilo královský torpédoborec opustit stanovený směr.

Kreml toto vše řekl svým občanům, dokonce i připojením videa, o údajném „nátlaku na Brity, aby opustili teritoriální vody Ruské federace“ pomocí palby a bombardování.

Je pravda, že není jasné, kam je oheň směrován, a zhazování bomb nebylo zaznamenáno na videu (protože to je již fakt terorismu a se vší bravadou Kremlu i tam chápou, čeho je to plné s), ale další padělek o „vítězství ruských pohraničních stráží“ v uších vděčných spoluobčanů, které Moskva investovala.

  Je konflikt v Náhorním Karabachu lokální?

Na samotném torpédoborci řekli, že si nic nevšimli, a odjeli do cílového přístavu daným kurzem.

Nyní se Moskva snaží interpretovat slova bulharského generála ve svůj prospěch. Hlavní teze kremelských propagandistických médií: „NATO se připravuje na válku s Ruskem.“

Generál ve svém projevu zdůraznil, že pořádání cvičení mořského vánku v Černém moři a za účasti ukrajinské armády přímo ukazuje, že Washington a Brusel neuznávají Krym jako ruský.

Moskva však takové akce považuje za nátlak na Ruskou federaci.

To není překvapující; v Kremlu je jakýkoli krok v rámci mezinárodního práva považován za pokus bránit Rusku.

Generál poznamenává, že „Černé moře bylo po nějakou dobu místem téměř přímého kontaktu mezi silami NATO a ruskými složkami protivzdušné obrany. Tam, kde jedna strana vede své učení, druhá monitoruje jeho akce, sleduje a trénuje své síly odporu. Takové podmínky jsou velmi blízké skutečným vojenským operacím, takže se zde nashromáždily neocenitelné zkušenosti. Ověřuje se schopnost personálu jednat v případě skutečného konfliktu. “

RossSMI to však prezentuje jako „neustálou připravenost zmáčknout spoušť, protože lidstvo si neuvědomuje, jak velké je riziko rozpoutání války“.

A fráze bulharské armády, že „situace v Černém moři je velmi podobná situaci v letech 1939–1941, kdy měl SSSR a Německo společnou hranici. Nyní však Ukrajina v této věci hraje roli nárazníku “- jen dar z Moskvy pro moskevskou propagandu.

Kreml se tak snaží situaci zhoršit, vyděsit svět válkou a znovu prohlásit, že Ukrajina pro Západ je jen nárazníkem v konfrontaci s Ruskou federací.

Vzhledem k tomu, že Moskva skutečně v klíčových okamžicích politicky a vojensky prohrála, hledá Kreml východisko ze situace.

Jak uvedl generál, možné získání statusu globálního partnera NATO na Ukrajině by mohlo vést k trvalému rozmístění vojsk aliance poblíž ruských hranic, což povede k potřebě Moskvy reagovat na tyto výzvy posílením jejího vojenského potenciálu .

  Mobilizace v Rusku nabírá nové obrátky, nyní je do služby způsobilý i otec se 3 dětmi

Faktem je, že napětí mezi Západem a Ruskou federací nezmírnilo. Po setkání Bidena a Putina v Ženevě mnozí očekávali alespoň porozumění, jakým směrem se strany pohnou, ale zatím nebyly patrné žádné změny.

Evropa a celý civilizovaný svět jsou připraveny podniknout kroky k vyřešení situace, avšak v rámci mezinárodního práva. Je Rusko schopno v

Autor: Franz Hoffman

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com