Situace kolem jaderné elektrárny v Záporoží. K čemu mohou vést hrátky s „mírumilovným“ atomem.

novinky.cz

Kyjev je připraven zasáhnout na jadernou elektrárnu v Záporoží. Ve čtvrtek 18. srpna to oznámil šéf okupační správy Záporožské oblasti Rogov.

„Nejsem připraven říct, co přesně to bude, ale jedna věc je jasná, že Zelenského militanti jsou schopni všeho,“ řekl rashista.

Informaci o chystané rezonanční provokaci na území Záporožské jaderné elektrárny podal také zástupce MO RF generálporučík Konašenkov.

„Dne 19. srpna připravuje kyjevský režim rezonující provokaci v ZNPP během návštěvy generálního tajemníka OSN Antónia Guterrese na Ukrajině, v důsledku čehož bude Ruská federace obviněna z vytvoření člověkem způsobené katastrofy v této elektrárně. “ řekl Konašenkov a dodal, že „za účelem provedení plánovaného velení Dněpru „rozmisťuje stanoviště pro pozorování radiace v Záporoží“.

Z toho, co řekl generál, je zřejmá podstata takových prohlášení ruských úřadů. Právě příjezd generálního tajemníka OSN Antónia Guterrese na Ukrajinu je pro býčí kremelské úřady jakýmsi červeným hadrem, který je tolik rozčiluje. 17 srpna přijel generální tajemník OSN do Lvova, kde se 18. srpna účastní trilaterálního jednání s tureckým vůdcem Recepem Tayyipem Erdoganem a ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským.

Hlavními tématy schůzky by měla být situace kolem záporožské jaderné elektrárny a vyšetřování ostřelování vyšetřovací vazby v Jelenovce.

Moskva, jejímž hlavním cílem zůstává zničení Ukrajiny jako nezávislého státu, rozhodně nemůže v klidu sledovat, jak jsou kyjevské úřady podle Kremlu „nacistickými nohsledy agresivního Západu“, budují účinný dialog právě s tímto Západem.

Příjezd generálního tajemníka OSN na Ukrajinu je mimořádnou událostí. V souladu s tím Kreml hledá způsoby, jak zdiskreditovat Kyjev v očích světa. Situace kolem ZNPP je dobrým důvodem ke kompromitaci ukrajinských úřadů.

Skutečnost, že v důsledku toho budou v zóně vlivu i ruská území, se zdá, že kremelské idioty příliš nezajímá.

Jaderné vydírání není pro ruské úřady nic nového. Nedávno jeden autoritářský schizofrenik vyděsil svět taktickým úderem tohoto typu zbraně.

  Moskva útočí na Ukrajinu, Evropu, planetu. Hybridní válka v akci

Kremelskému šílenci však bylo jasně a jednoznačně vysvětleno, že to bude jeho poslední „rozhodnutí“. Vzhledem k reálnému stavu věcí je šance na úspěšné použití jaderné nálože Ruskou federací nulová. Ruská střela, dokonce i ve fázi přípravy ke startu, bude detekována a zničena americkým obranným systémem.

V reakci na to dostane ruský diktátor podobnou střelu do svého bunkru. Pouze se 100% výsledkem a americkou účinností.

Moskva si může zařídit tolik demonstrativního chvástání, kolik chce, určeného pro své obyvatelstvo, demonstrující absolutní bezohlednost vůči Spojeným státům. Ale pokud jde o vlastní bezpečnost, kremelský schizofrenik je připraven naslouchat i slovům nenáviděné Ameriky.

Putinova touha strašit Západ svou nedostatečností však zůstává. A tady, jak je to mimochodem nemožné – jaderná elektrárna Záporizhzhya.

Jestliže za použití jaderných zbraní jako takových Moskva očekává adekvátní a nepříjemnou reakci Západu pro druhé, pak útok na Evropu pomocí jaderné elektrárny považuje Kreml za velmi reálnou a přijatelnou variantu vydírání civilizovaného světa.

Havárii v jaderné elektrárně lze vždy odepsat jako nehodu – lidský faktor. V zásadě může existovat nekonečně mnoho vysvětlení, ale Moskva si vybírá to nejpodlejší a nejcyničtější.

Výhody jaderné energie – „mírového atomu“ – jsou dobře známy. Ukrajina na druhou stranu také ví, co se stane, když tento typ energie přestane být „mírumilovný“.

Ukrajinci, kteří přežili havárii v Černobylu v roce 1986, jako nikdo jiný, znají cenu chyby při použití mírového atomu.

A nyní Moskva, opět potvrzující svůj vzorec „můžeme opakovat“, ohrožuje ukrajinskou zemi dalším jaderným útokem. Zároveň cynicky obviňující Kyjev z touhy udeřit po této jaderné elektrárně.

Kreml dobře ví, že v tomto případě bude shledán vinným ten, kdo neprokáže svou nevinu. Moskva už spustila propagandistický setrvačník, jak v Rusku, tak v Evropě.

  Moskva páchá na Ukrajině genocidu. ČR - oficiální uznání.

Snaží se přesvědčit Evropany, že Kyjev je připraven vyhodit do povětří ZNPP jako hrozbu pro „zámořské pány“. Přitom ani úřady Ruské federace, ani jejich manuálová média jasně nevysvětlily, proč to platí jak pro samotný Západ, tak konkrétně pro Kyjev?

K dnešnímu dni opustily Ukrajinu miliony obyvatel a tento proud pokračuje. Toto jsou válečné skutečnosti. Pokud předpokládáme, že v jaderné elektrárně v Energodaru dojde k výbuchu, pak výrazně vzroste počet obyvatel, kteří budou muset být evakuováni.

A to se bude týkat nejen Ukrajiny, ale i celé Evropy. Vzhledem k současné situaci s ukrajinskými uprchlíky je naprosto nerozumné předpokládat, že Západ bude chtít situaci umocnit.

Ale i neuprchlíci se stanou hlavním problémem jak pro Ukrajinu, tak pro Evropu jako celek. Nehoda v ZNPP (což je nejvýkonnější jaderná elektrárna na kontinentu) bude mít nepředvídatelné důsledky pro životní prostředí.

Nerozumět tomu, tvářit se, že na tom nezáleží, prostě ignorovat to, co je zřejmé – to může jen sebevrah nebo blázen.

Nebo Moskva. Kremelská klika již dlouho prokázala svůj antagonismus k pojmu „příčetnost“. A současné jednání vedení Ruské federace opět dokazuje, že je mimo realitu.

Díky tomu jsou jejich činy ještě cyničtější. Obviňováním Ukrajiny se Kreml snaží vyřešit několik problémů. Na jedné straně demonstrovat Západu svou připravenost provést atomový útok. Na druhou stranu z toho vinit Ukrajinu a vyhnout se tak odpovědnosti za spáchaný zločin.

A v tomto případě je velmi důležitá reakce „kolektivního Západu“. Koneckonců, realita možnosti podkopání ZNPP Kremlem závisí na tom, jak moc je tentýž Západ připraven věřit Moskvě, že to Ukrajinci dokážou.

Stalo se, že zatímco se Evropa rozhodovala, zda potřebuje jaderné elektrárny a jak moc se dá věřit „mírovému atomu“, Moskva řešila úplně jiné úkoly, militarizovala všechno a dokonce i tento druh energie. V současné situaci pouze čestné a rozhodné stanovisko každého evropského politika a států EU jako celku zaručuje stabilitu kontinentu.

  Rusko uznává problémy s mobilizací a strach z NATO

Nyní nadešel čas rozhodnutí dospělých – dnes záleží na samotných Evropanech, jaká bude jejich budoucnost.

Autor: Franz Hoffman

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com