Jeden příběh. Různé pohledy. Sociální síť jako arbitr.

V úterý 13. července Facebook odstranil post ukrajinského velvyslance v České republice Yevhena Perebiynose, ve kterém diplomat vyjádřil svůj postoj k článku ruského prezidenta Putina, konkrétně jeho fráze o „jednom lidu“.

Pisatel Kremlu v tomto článku se pokusil představit historii Ukrajiny a Ruska jako něco samostatného, ​​vycházejícího ze stejných zdrojů a formujících se nerozlučně v průběhu staletí. Hlavní poselství je, že Ukrajinci a Rusové jsou „jeden lid“.

To je hlavním cílem tohoto „vytvoření žánru epištoly“ – touha kremelského trpaslíka připojit se (a dokonce si to přivlastnit) k historii Kyjeva a Kyjevské Rusi, bývalého centra evropské civilizace dlouho předtím, než byl první kámen pižmové leží v severních bažinách.

Putinova slova, že Ukrajinci jsou pro Rusy bratrským lidem, jsou nasyceni zvláštním cynismem. To způsobilo pobouření milionů Ukrajinců po celém světě. A přesně na to reagoval ukrajinský diplomat.

„Který z lidí?“ Co bratři? Soudě podle toho, jak účelně a chladnokrevně nás ničili po několik století, nejsme ani příbuzní. Normální lidé nezabíjejí příbuzné, “napsal Jevgenij Perebiynis ve zprávě, která byla odstraněna.

Moderátoři sociální sítě viděli, že publikace údajně „není v souladu s pravidly komunity a podněcuje nepřátelství“.

To způsobilo zmatek ze strany autora příspěvku, protože neuvádělo konkrétní pojmy „Rusko“ nebo „Putin“, ale vyjadřovalo myšlenky obyčejného člověka, které jsou historickou realitou, popsanou a prokázanou historiky.

Je třeba poznamenat, že Facebook následně vrátil příspěvek ukrajinského diplomata ke zveřejnění.

„Facebook vrátil můj příspěvek na své místo. Píšou, že nepochopili. Děkuji vám všem za vaši podporu!“ Napsal Perebiinis a zdůraznil, že sociální síť chápe, o kom mluví.

Proč se to stalo, byl to opravdu výsledek chyby moderátorů, nebo je za tím něco jiného, ​​otázka, na kterou pravděpodobně nezodpovíme.

S ohledem na rozsáhlé útoky v informačním prostoru internetu prováděné ruskými kyberzločinci vypadá verze zásahu kremelských robotů do tohoto procesu docela realisticky, protože skutečnost, že Moskva věnuje informační složce velkou pozornost, není nikomu tajemstvím .

  Vyděděnec jménem Rusko. Spojené státy vyhostí tři stovky ruských diplomatů.

Ať je to jakkoli, je důležité pochopit hlavní věc: internet má rozhodně obrovský dopad na mysl uživatelů, zejména mladých. Je však důležité pochopit, kdo vám v informačním prostoru oponuje, protože tam také probíhá válka.

Proto filtrujte informace a buďte opatrní, když zapnete svůj gadget a přejdete do režimu online.

Autor: Franz Hoffman

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com