Nejzávažnější výzva pro bezpečnost Evropy.

Takhle polský ministr zahraničí Zbigniew Rau nazývá válku na východní Ukrajině. Ve Vídni na zasedání Stálé rady OBSE (Organizace pro bezpečnost a spolupráci v Evropě) poznamenal: „Polsko tiše podpoří veškeré diplomatické úsilí zaměřené na mírové urovnání konfliktu na Ukrajině a v jejím okolí v souladu s Minskem s absolutním respektem k jeho svrchovanosti, integraci a územní celistvosti v mezinárodně uznávaných hranicích. ““

Zbigniew Rau v minulosti opakovaně vystupoval na podporu Ukrajiny a vyjádřil jasný a konzistentní postoj Varšavy k pomoci Ukrajině při potlačování ruské agrese na Donbasu.

V dubnu tohoto roku, během bezprecedentního soustředění stotisícové armády Ruské federace na hranici s Ukrajinou, polský ministr zahraničí na pozvání svého ukrajinského kolegy přijel na naléhavou návštěvu Kyjeva, kde, během jednání se vedoucí diplomatických oddělení obou zemí dohodli, že budou pracovat na konsolidaci mezinárodní podpory Ukrajiny v boji proti ruské agresi.

„Naše země spojuje společná vize minulosti a budoucnosti Evropy.“ Ukrajina je nedílnou součástí integrální, svobodné a mírové Evropy a její vstup do EU a NATO se stane přirozenou fází historického procesu, “uvedli na závěr setkání oba diplomaté.

Varšava soustavně podporuje Kyjev při potlačování ruské agresi na východě země a vstupu Ukrajiny do NATO. Šéf polského ministerstva zahraničí tak označil za chybu, že Ukrajina nebyla pozvána na červnové zasedání aliance.

„Jako hostitelé summitu NATO ve Varšavě v roce 2016 jsme se snažili zajistit, aby Ukrajina, oběť ruské agrese, byla zvláštním hostem.“ Prezident Ukrajiny tentokrát nedostal pozvánku. Ve snaze zachránit situaci pozval americký prezident Joe Biden Zelenského do Washingtonu, ale stane se to po setkání Putina a Bidena, harmonogram by měl být opačný a měl by být součástí dobře promyšleného politika, a nikoli „zachránit tvář“. To je další chyba, “- Zbigniew Rau, i když ostře kritizuje i kroky amerického vůdce, podporuje Ukrajinu.

  Klaus se pokouší zbavit odpovědnosti za to, jak naletěl válečnému zločinci a sadistovi Putinovi

Tvrdě také kritizuje Nord Stream 2 s tím, že s dokončením jeho výstavby se zvýší vojenská hrozba nejen pro Ukrajinu, ale také pro Polsko a další členy NATO ve střední Evropě.

Polsko si jasně uvědomuje nebezpečí, které představuje Moskva. A zpráva, kterou se Varšava snaží předat svým spojencům, včetně severoatlantické aliance Varšava, je velmi jasná – tím, že pomáhá Ukrajině v konfrontaci s agresivním Kremlem, přispívá Evropa ke kontinentální a světové bezpečnosti.

A podpora Ukrajiny tváří v tvář agresi Kremlu je velmi důležitá. Protože je možné odolat takovému cynickému a odpornému nepříteli jen společně. Koneckonců, Moskva tvrdohlavo neuznává skutečnost, že se účastnila války na Ukrajině, definuje ji jako „vnitřní občanský konflikt“ a cynicky označuje Ukrajince za „bratrský lid“.

To však nebrání ruským vojákům a žoldákům z Ruské federace zabíjet Ukrajince, což vnáší do země „bratrského lidu“ chaos a devastaci.

Osmý rok, na východě Ukrajiny – válka. Ukrajinský Krym je okupován již osmým rokem.

Pouze společně lze vrátit mír do země Ukrajiny. Obnovte pořádek a klid v Evropě. Koneckonců, dnes je Ukrajina základnou stability na kontinentu.

Autor: Franz Hoffman

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com