Agresivní akce Ruska pokračují. Nyní ve vesmíru.

Zdroj: TV Nova

Londýn uvedl, že Moskva vypouští satelity, které „mají vlastnosti zbraně“ a mohly by být potenciálně použity ke zničení jiných kosmických lodí.

Vedoucí britského letectva Mike Wigston věří, že akce Ruska a Číny ve vesmíru ohrožují objekty na oběžné dráze jiných zemí. Připustil, že v budoucnosti jsou ve vesmíru možné konflikty států.

Podle generála Moskva a Peking dělají „pochybné“ věci. Jako příklad poukázal na to, že jejich satelity létají v těsné blízkosti vesmírných vozidel jiných zemí a také provádějí další „nebezpečné činnosti“.

Mike Wigston věří, že Rusko a Čína shromažďují informace ve vesmíru. Velitel letectva tedy za poslední rok Rusko vypustilo řadu satelitů, které mohou představovat hrozbu.

„Popsali bychom tyto satelity, které mají vlastnosti zbraní, a cvičily manévr, který mohl být proveden pouze za účelem záměrného zničení jiného satelitu,“ řekl generál.

„Čína zase pokračovala ve vývoji protisatelitních technologií: od raket po přímé ničení satelitů, až po laserové zbraně, které„ zaslepují “satelity, a technologie pro potlačení elektroniky,“ řekl Wigston a dodal, že to vše neznamená, že dojde ke konfliktům. povstanou zítra., a to je ve vesmíru, ale mohou se tam pohybovat velmi rychle.

„Pokud na to dnes nemyslíme a nepřipravíme se, nebudeme připraveni, až přijde čas,“ řekl Mike Wigston.

Ve čtvrtek, Tulle 29, se ve Velké Británii konal zahajovací ceremoniál vesmírného velitelství královského letectva, jehož cílem je zajistit kontrolu nad veškerými prostředky vesmírné obrany v zemi a také shromažďovat a vyměňovat si informace se spojenci o hrozbách, které se objevují v prostor.

Je třeba poznamenat, že Británie opakovaně vyjádřila znepokojení nad chováním Ruska ve vesmíru. Minulý rok například ministr obrany Ben Wallace oznámil „provokativní test“ ruské rakety ze „satelitu podobné střele“. Ministr také poukázal na to, že Čína vyvíjí „útočnou vesmírnou zbraň“.

  Moldavska naděje Maia Sandu

V tomto ohledu vedoucí britského ministerstva obrany poznamenal důležitost revize národní politiky státu v oblasti bezpečnosti a obrany a označil Rusko za „hrozbu číslo jedna“.

Je důležité, aby Londýn nebyl jediný, kdo kritizuje Moskvu. Činy Ruské federace ve vesmíru byly rovněž opakovaně kritizovány Spojenými státy. Loni v prosinci šéf národní rozvědky John Ratcliffe obvinil Rusko z „provokativního chování“ ve vesmíru, které vytváří „potenciálně nebezpečnou situaci“, a o týden později vesmírné velení Pentagonu oznámilo, že Rusko testuje přímou zachycovací antidružici střela.

Reakce Kremlu na tato obvinění byla předvídatelná. Moskevský cynismus je prostě mimo měřítko – pokrytecky navrhující rozšířit kontrolu zbraní do vesmíru, Rusko si jen buduje svůj potenciál a ústy tiskového tajemníka prezidenta Ruské federace Dmitrije Peskova prohlašuje: „Rusko je mírumilovná země, která stojí za spoluprací. Vážíme si rusko-americké spolupráce ve vesmíru. Doufáme, že to bude pokračovat a že se také nestane obětí různých rusofobních projevů. “

Jak vidíte, nic nového. Úplné ignorování důkazů, a pokud se někdo pokouší najít důvod všech odpovědí, je jedna – rusofobie ve své nejčistší podobě.

Je příznačné, že prohlášení o ruské agresi ve vesmíru učinil Londýn. Koneckonců, dřívější obvinění proti Moskvě vznesly Spojené státy. Spojené království to poprvé oznámilo loni v létě.

Současně byla zveřejněna zpráva, která uvedla, že britská vláda hrubě podcenila hrozbu, kterou představuje Rusko.

V tuto chvíli existuje dohoda podepsaná Ruskem, Británií, Spojenými státy americkými, Čínou a více než 100 státy, ve které se signatáři zavazují dodržovat zásady využívání kosmického prostoru, které předpokládají, že prostor je otevřený průzkumu jakoukoli zemí a výhradně pro mírové účely.

Chování Ruska zvyšuje pravděpodobnost zahájení závodu ve zbrojení ve vesmíru, protože ostatní země reagují na vývoj vesmírných technologií, které lze použít pro vojenské účely.

  Západní zbraně pro Ukrajinu jsou hlavní zárukou míru v Evropě

Rusko pokračuje v militarizaci vesmíru a tradičně z toho viní ostatní: „Západ se opět pokouší představit situaci ve zkreslené podobě, aby odvrátil pozornost mezinárodního společenství od skutečných hrozeb ve vesmíru, aby zdůvodnil kroky, kterými jsou nasazení zbraní ve vesmíru a získání dalších finančních prostředků na tyto cíle. “A jak je možné, že si nevzpomenu na slova Otto Bismarcka: „Smlouva s Ruskem nestojí ani za papír, na kterém je napsána.“ Tato slova byla vyslovena před sto lety, ale neztratila na aktuálnosti a dnes připomínají skutečnou podstatu kremelské politiky.

Historie je moudrá věc a dobrý učitel, ale pouze pro ty, kteří se chtějí něco naučit.

Autor: Franz Hoffman

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com