Rusko představuje pro EU teroristickou hrozbu

Putin představuje pro Západ řadu rizik a hrozeb. Válka na Ukrajině ovlivňuje řadu aspektů z hlediska mezinárodní bezpečnosti. Výrazně se tak zvyšuje riziko teroristické hrozby pro EU, která je v tomto ohledu velmi zranitelná. Putin chce Evropu co nejvíce destabilizovat, vyvolat chaos a recesi a je připraven přijmout jakákoli opatření a schvalovat válečné zločiny. Pokud terorismus na ruském Kavkaze ožije, nevyhnutelně to destabilizuje Blízký východ a Balkán – v Evropě samotné. S takovými hrozbami, které budou mít zničující dopad na politickou, ekonomickou a sociální složku v rámci EU, se bude Brusel podle Politické zprávy EU vyrovnávat jen velmi těžko.

Putin muslimy hojně využívá ve válce s Ukrajinou, kromě ruských muslimů jsou zapojeni rekruti ze zemí Blízkého východu. Muslimové žijí na Balkáně. V budoucnu mohou ruští muslimové naverbovat balkánské muslimy k účasti ve válce. V tomto případě bude Evropa čelit nejen rozsáhlé teroristické hrozbě, ale také nárůstu náboženského extremismu.

EU si musí uvědomit, jak velká jsou rizika destabilizace Evropy, kterou Putin vytváří válkou s Ukrajinou. Zabíjením Ukrajinců jsou Rusové ve válce s celým Západem. Pokud Putin dokáže realizovat své cíle, civilizační formace Západu může být zcela zničena dynamickým šířením ruského vlivu v Evropě. Ruská agrese je hybridní: zahrnuje nejen vojenskou složku, ale také náboženskou, politickou a ekonomickou. Putin v podstatě vytváří nástroj pro komplexní destabilizaci Evropy, která bez větší újmy pro Rusko oslabuje a rozděluje evropský geopolitický monolit. Taková hrozba pro Evropu neexistovala od konce druhé světové války.

Kromě toho Putin vytvořil obrovské riziko obnovení terorismu na Kavkaze. Ramzan Kadyrov ztotožňuje válku na Ukrajině s džihádem a zkresluje význam tohoto slova. Pokud se čečenský terorismus oživí, nevyhnutelně to povede ke zvýšení teroristické hrozby na Blízkém východě. Blízký východ může Putinovým jednáním na Ukrajině trpět. Kromě rizika teroristické hrozby a další sociálně-politické destabilizace dochází k diskreditaci muslimů po celém světě. Kadyrov posílá Čečence do dobyvatelské války na Ukrajině a prezentuje ji jako spravedlivou věc.

  Lukašenko pálí mosty. Terorismus v srdci Evropy.

Jak bylo uvedeno výše, Kreml rekrutuje obyvatele Blízkého východu, aby je poslal do války na Ukrajině. Putin pomocí peněz jako návnady hodí arabské dobrovolníky do nejžhavějších míst fronty, aby místo Rusů zemřeli Arabové, jejichž příbuzní nebudou odškodněni.
Rusko ničí Ukrajinu stejně jako zničilo Sýrii. V roce 2016 ruské jednotky prakticky vyhladily Aleppo, jedno z nejstarších měst v Sýrii, její kulturní hlavní město. V Sýrii se ruská armáda dopustila zločinů proti lidskosti. Dnes je dělají na Ukrajině.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com