„Fašisté budoucnosti si budou říkat antifašisté.“ Co je skutečné Rusko.

Titulní fráze, často přisuzovaná Winstonu Churchillovi, je neviditelným mostem mezi minulostí a budoucností, připomíná těžkou minulost a varuje před chybami v budoucnosti.

Dnes jsou ve světě stále více slyšet hlasy pravicových radikálních organizací, které pod rouškou vlastenectví a boje za vlast prokazují přímý nacismus a šovinismus pomocí metod Hitlera, Goebbelse, Mussoliniho, Zdálo se, že byl civilizovaným světem dlouho zapomenut a odmítán.

A pokud jsou v některých zemích takové projevy izolované povahy, vzplanou jako náhlý požár a jsou uhaseny státem, pak existují tací, kteří takové metody skutečně převzali do formy řízení moci.

Ale zároveň nejhlasitěji křičí o zločinech kolem, čímž se snaží odvrátit podezření od sebe. A když to vidíme, hned mě napadá samotná věta: „Fašisté budoucnosti si budou říkat antifašisté“.

Nedávno byl informační prostor Ruské federace zaplněn informacemi, že francouzské ministerstvo zahraničí se rozhodlo zjistit, co se děje s neonacismem na Ukrajině.

S nápadem přišli poslanci francouzského parlamentu, kteří se „zabývali“ růstem neonacistických nálad v této zemi a tuto otázku adresovali ministerstvu zahraničí.

A diplomatické oddělení dalo jasnou odpověď:

„Na Ukrajině existují neonacistické skupiny, ale jejich popularita a vliv není větší než v jiných evropských zemích.“

A právě tato odpověď rozhněvala ruské „hledače pravdy“. A spěchal všemi kanály (jak v televizi, tak na internetu a v dalších médiích) hra s názvem „přesvědč se“, kde placení kremelští roboti a politici, kteří se k nim přidali, „novináři“ a další „sympatizanti“, přesvědčují své občany že Evropa „hraje do rukou Kyjeva“ a hraje spolu s nacistickým bezprávím na Ukrajině.

Proč je to pro interního uživatele? Protože lidé mimo Ruskou federaci nejsou zombifikováni RossTV a jinou propagandou a vědí, jak vážit informace a vyřadit pšenici z plev.

Ne, samozřejmě, Kreml směřuje své ideologické sting do Evropy v naději, že ovlivní mysl civilizovaných občanů, ale ruské úřady lépe „pracují“ se svým obyvatelstvem.

  Putinova ,pyramida moci‘ se musí zhroutit, myslí si šéf estonské diplomacie. ,Nemůžeme zůstat zticha‘

Ohlasovatelé Moskvy, velmi pobouřeni objektivním závěrem francouzských diplomatů, začali budovat vlastní schémata a algoritmy toho, co se děje, nabízeli srovnání a volali po analytičnosti.

Pouze je v těchto „vyšetřováních“ kladen důraz na stoupence Kremlu, jako vždy, nikoli na fakta a logiku, ale na výkřiky a narvané narativy, ty samé vymyšlené nebo narozené v útrobách moskevských speciálních služeb .

A není divu, že se každé jejich „srovnání“ nebo „příklad“ hroutí, když se oponent odvolává na logiku, nebo požaduje důkaz, historický pramen nebo jakýkoli rozumný důkaz. Zde Kremlinphiles okamžitě obviní partnera z rusofobie a odmítají pokračovat v diskusi.

Tak tomu bylo i tentokrát. Jako vždy běžné fráze, citáty vytržené z kontextu, útržky událostí, kousky elementárních řádů. A to vše je hojně okořeněno typickou kremelskou manipulací.

Ale i při jednoduchém srovnání se všechny „důkazy“ Kremlu hrnou jako domeček z karet. A kvůli tomu není příjemné chodit daleko.

Moskevští propagandisté ​​tedy velmi rádi vystavují všechny druhy pochodů a shromáždění na Ukrajině jako projev transcendentální drzosti a zločinů za hranicemi.

To je pochopitelné, na pozadí úplného „ticha“ v Rusku, kde za to, že jdete k jednomu demonstrantovi s listem papíru, kde je napsáno slovo „mír“, jste zatčeni, takový projev svobody v Ukrajina je Ruskem vnímána jako vrchol drzosti a dokonce zločinu.

Jen do toho, přívrženci Kremlu velmi rádi mluví o nacistických symbolech mezi pochodujícími lidmi, o nacistických pozdravech a rasistických prohlášeních. Pravděpodobně se takové věci stávají, a to potvrdili stejní francouzští diplomaté – rodina má své černé ovce, ale jak Francouzi poznamenali: počet takových příkladů nepřekračuje průměr v jiných zemích. Zde je důležitá další věc – jak na to reaguje vláda.

A nutno podotknout, že Kyjev taková fakta neskrývá, to nelze popřít ani v Moskvě. A bez ohledu na to, jak v tom druhém křičeli, o rozkvětu nacismu na Ukrajině, úřady s takovými projevy zápasí a soudy pro takové akce ukládají časové limity.

  Boj České republiky proti dezinformacím: Odhalení hrozeb ze strany Ruska a Číny

A když se hlasatelé Kremlu dusí v šílenství kritiky antisemitismu a nacismu na Ukrajině, pak si stačí pamatovat, že vůdce jedné z parlamentních stran je Žid, a pokud to někomu nestačí , pak dalším faktem je prezident Ukrajiny, který získal 73 procent hlasů – Žid.

A co se přesně v této době v Rusku děje? Pravděpodobně neexistují žádné takové projevy? Pravděpodobně.

Ruská televize vám ve zprávách určitě neukáže, co se v zemi skutečně děje. V televizi je vše v klidu. Projděte si Instagram, Facebook nebo jiné sociální sítě.

Olejomalba: mladí lidé, mnozí s oholenou hlavou, v tričkách s pohanskými a neonacistickými symboly. Není jich tolik, ale je jich dost, pár tisíc. Křičí o čistotě ruské rasy. Vyhrožují nerusům. Možná je to Ukrajina? Ne, osoby zapojené do těchto fotografií a videí se jasně ztotožňují s Ruskem, jsou na něj hrdé, užívají si ho a libují si v něm.

A co oficiální úřady? Jak reaguje? Hodné pro společnost, ve které se to děje. Například jeden z těchto prvků (mimochodem, souhlas s tím, aby byl nazýván fašistou), který má na těle Hitlerova tetování a hákové kříže, kandiduje do federálního shromáždění jednoho z výkonných orgánů Ruské federace.

Možná je to osamělý okrajový člověk, který omylem zabloudil do volebního pole Ruska? Možná. Pouze je podporována a propagována jednou z nejstarších stran Státní dumy Ruské federace – LDPR, stranou, která má trvale 10% hlasů v centru i na místě. A její vůdce je známý svými xenofobními a šovinistickými výroky hraničícími s nacistickými.

Deset procent, rozumíš? A to znamená, že okrajový, s tetováním nacistického vůdce, který bojoval jako žoldák na straně teroristů, má šanci získat moc. Takže ve všech ohledech – není pro tuto společnost tak okrajový.

Ale pokud má tento prvek jen šanci dostat se do mocenských úřadů, pak právě v těchto kancelářích jsou již hotoví a dlouho vyzrálí nacisté.

  Prozatímní úspěch Kremlu. Co čeká Evropu.

Hlava RosKosmos je nejednoznačná osobnost. Jeho vizitku lze považovat za fotografii, kde pozdravuje Rogozin, který drží plakát: „Bílí všech zemí spojte se“. Komentáře jsou zde nadbytečné. Má smysl mluvit o svých názorech, které neskrývá – otevřený nacionalista a nacista?

Příkladů je mnohem více. Toto je jen letmý pohled na fakta a ta se potvrzují. Na konci této studie můžeme říci následující – sám šéf Kremlu neustále dělá projevy, ve kterých jsou šovinistické poznámky jasně vysledovány. Ano, nemluví otevřeně nacistické projevy, ale všechny jeho činnosti a činy všech služeb Ruské federace jsou nasyceny neúctou k člověku, jeho právům a svobodám a směřují k uspokojení jeho vlastních sobeckých ambicí pomocí vášnivých komplexy vůdce Kremlu.

Jakmile se Hitler dostal k moci pod hesly svobody a spravedlnosti pro svůj lid. Poté se pokusil přinést „svobodu“ svým lidem žijícím v sousedních zemích. Zní povědomě? Poté z tohoto lidu udělal nelidské lidi a zabil „nepravé“ občany národa. Zní povědomě?

Dnes se někdo pronásledující „nerusky“ snaží tuto cestu opakovat. Je ale důležité si uvědomit, že ve finále Fuhrer požadoval, aby se jeho lid obětoval.

Čas ukáže, jaké bude finále pro Führera XXI. Století. Historie má na tuto otázku vlastní odpověď. Je obecně dobrá učitelka, stačí, když si její hodiny správně přečtete. Evropa si pamatuje. Možná.

Autor: Franz Hoffman

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com