Počet případů covidu ve středu proti minulému týdnu stoupl o 11 na 205

spadia.cz

 Laboratoře ve středu potvrdily v Česku 205 nových případů nemoci covid-19, o 11 více než před týdnem. V poslední době počty v mezitýdenním srovnání většinou klesají, naposledy stouply minulý čtvrtek. Reprodukční číslo ukazující, kolik dalších lidí nakazí jeden pozitivně testovaný, mírně vzrostlo na 0,95. Takzvané incidenční číslo označující, kolik nakažených připadá na 100.000 obyvatel za poslední týden, k dnešku činí 11, ve středu to bylo deset. Vyplynulo to z údajů zveřejněných na webu ministerstva zdravotnictví.

Počet hospitalizovaných s koronavirem se oproti minulému týdnu ale snížil. Ve středu bylo v nemocnicích 43 nakažených koronavirem, což je o sedm méně než před týdnem. Podle dosavadních údajů ministerstva nepřibylo v uplynulých dvou dnech ani zemřelých. S prokázanou nákazou covidem od počátku epidemie loni v březnu dosud zemřelo 30.371. V pondělí zemřel s nákazou jeden člověk, v sobotu a v neděli shodně dva nakažení, před tím devět dní nikdo s koronavirem v zemi nezemřel. Tyto údaje se ale při dalších aktualizacích mohou měnit.

Koronavirem se od začátku epidemie nakazilo v Česku přes 1,674 milionu. Reprodukční číslo je 18 dní v řadě pod hodnotou jedna, což značí zpomalování šíření nákazy.

Testů, které laboratoře provedly ve středu, v mezitýdenním srovnání ubylo zhruba o 14.000 na 78.000. Podíl zjištěných pozitivit u nejpočetnější kategorie testů – preventivních a plošných – proti minulému týdnu nepatrně stoupl na 0,11 procenta. U tzv. epidemiologické indikace testů, kdy jsou lidé testování například kvůli možnému kontaktu s nakaženým, se podíl pozitivních zvýšil z 0,47 procenta na 0,58 procenta. Podíl potvrzených případů u tzv. diagnostické indikace, kdy jsou testováni třeba lidé vykazující příznaky, vzrostl z 1,09 na 2,43 procenta.

Autor: ČTK
  Pietní akce v Teplicích skončila demonstrací před policejní stanicí

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com