Každý Den nezávislosti Ukrajiny je připomínkou Ruska, jeho studu a bezcennosti.

Den se chýlí ke konci, který před měsícem, před šesti měsíci, před rokem způsobil velmi znepokojivé pocity. Den 30. výročí nezávislosti Ukrajiny.

Bylo alarmující, že samotná skutečnost nezávislosti Ukrajiny, země, která v roce 2014 tvrdě udeřila okupační zemi s druhou nejúčinnější armádou na světě, začala být pro Rusko mnohem bolestivější a palčivější než dříve.

Nezávislost Ukrajiny je historickou a geopolitickou porážkou Ruské federace, která se s tím musela smířit téměř čtvrt století. Když se Rusko pokusilo připravit Ukrajinu o nezávislost a zmocnit se, podle původního plánu území od Charkova po Oděsu dokázalo svůj plán plně realizovat až na Krymu, přičemž využilo faktoru překvapení a politické krize v země. Jinak to bylo fiasko. Hanebné a ponižující fiasko.

Každý další rok oslavy nezávislosti Ukrajiny od roku 2014 je proto především ponížením země, která okupuje 1/9 země a sama sebe staví jako „supervelmoc“. A z tohoto důvodu Rusko při každé oslavě Dne nezávislosti Ukrajiny aktivuje maximální možné zdroje k diskreditaci a podkopání oslav, a to všemi možnými způsoby.

Tento rok byl ale výjimečný. A nejen proto, že moderní Ukrajina oslavila 30. výročí nezávislosti. Ale protože se tato oslava stala nejmocnější a největší geopolitickou událostí.

Nejprve dorazil na Ukrajinu ekumenický patriarcha Bartoloměj. Přijel jsem jako vážený host do země s autokefální církví – OCU! Včera se na Ukrajině konal summit Krymské platformy, na kterém se sešlo 46 hostů z celého světa, kteří vyjádřili podporu k okupaci poloostrova a znovu připomněli okupační zemi – Krym, toto je Ukrajina! A samozřejmě se dnes konala přehlídka jako nikdy předtím. S desítkami zahraničních hostů a zástupci armád jiných zemí, kteří pochodovali v řádných řadách po hlavní kyjevské ulici.
Pro Rusy to byla vážná rána do pověsti, protože řekněte mi, kdy naposledy byl jejich prezident během průvodu na Rudém náměstí obklopen tolika zahraničními hosty?

  Prezident České republiky vyzývá k celosvětové podpoře Ukrajiny za účelem ochrany svobodné a demokratické společnosti

Ve všech těchto oblastech ruské speciální služby a jejich agenti na Ukrajině po celou tuto dobu pracovali a pokračovali v demoralizaci našeho informačního prostoru i během průvodu na Khreshchatyk a snažili se zkazit oslavu všemožnými bezcennými PSO. Ale přesto marně.

Ukrajina opět ukázala, že zatímco ševci štěkají, průvod probíhá.

A to vše se ukázalo na pozadí hořících lesů Jakutska, křečí v agonii koronaviru ruského obyvatelstva, ruského vybavení padajícího z nebe, katastrofické sociální, sociální a ekonomické krize v zemi. Během uplynulého roku Rusko nasměrovalo obrovské prostředky a zdroje, aby podkopalo situaci na Ukrajině, a vše šlo na nulu. Režíroval jsem v době, kdy je v samotném Rusku tolik problémů a jsou tak katastrofické, že země prostě agonizuje!

Autor: Alexander Kovalenko

Zdroj: https://www.facebook.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com