Krymská platforma. Rusko je odmítnuto

V pondělí 23. srpna se v Kyjevě konal první summit krymské platformy, nového mezinárodního formátu, jehož cílem je okupace Krymu.

Na této akci se sešli zástupci 47 států a mezinárodních organizací, které učinily společné mezistátní rozhodnutí o opatřeních k návratu Krymu do záhybu Ukrajiny.

Státy účastnící se summitu tímto dokumentem opět potvrdily, že poloostrov patří Ukrajině a akce Ruské federace na Krymu jsou agresí a okupací.

Důležitým bodem platformy bylo, že její účastníci zajistili, že tato událost je jen začátkem jejich spolupráce při návratu Krymu.

Všech 47 účastníků summitu se rovněž zavázalo zvážit další zpřísnění sankcí vůči Kremlu, „pokud to akce Ruska vyžaduje“, slibující „použití vhodných mechanismů OSN, Rady Evropy, OBSE a dalších mezinárodních a regionálních organizací, aby vyřešit problémy související s dočasným úsilím v této záležitosti “.

Za tímto účelem bude vytvořena síť neustálé a rychlé komunikace mezi zástupci ministerstev zahraničí členských států platformy, která je otevřena každému, kdo se chce připojit k otázce okupace Krymu.

Následovalo pozvání i pro Moskvu, aby se zúčastnila diskuse o „osvobození“ poloostrova z moskevské okupace.

Kreml jako vždy reagoval neadekvátně na iniciativy civilizovaných zemí, prakticky upadl do hysterie a označil „Krimskou platformu za nepřátelskou vůči Rusku“.

Ještě jednou: Moskva považuje kyjevskou iniciativu podporovanou 46 státy za vrby Evropy a zbytku civilizovaného světa za nepřátelské. Již osmým rokem vede Kreml válku proti Ukrajině, zabavuje část jejího území, zabíjí a mučí lidi sousední země a zároveň předstírá, že Ukrajina a Rusko jsou bratrské země. Cynismus a schizofrenie.

Ale tak velký počet účastníků summitu svědčí o tom, že svět chápe, co se na Ukrajině děje a jakou roli v tom hraje Moskva.

Zvláště ti, kteří to chápou, objasňují svou vlastní zkušenost podobnou.

  Pořádání voleb v dočasně okupovaných území Ukrajiny Ruskem je v rozporu s mezinárodním právem a porušuje ukrajinskou legislativu.

Polský prezident tedy poznamenal, že Polsko rozumí slovu „okupace“ dobře a jeho občané během sovětské éry také zažili ztrátu majetku, důstojnosti a pokusy vymazat svou národní identitu.

„Poláci chápou vaši situaci, vaše pocity, vaše utrpení.“ Na naši podporu se můžete spolehnout, “řekl Duda.

Toto téma je lidem v České republice blízké, což na summitu představil předseda Senátu Parlamentu ČR Miloš Vistrchil, který ujistil prezidenta Zelenského, že Praha bude stát na straně Ukrajiny, podpoří Kyjev v boj za svobodu a návrat území.

Zástupce Čečenské republiky během svého projevu porovnal genocidu krymských Tatarů v roce 1944 se současnou situací na Krymu a uvedl toto: „Prezident Zelenský řekl, že v roce 1944 proběhla genocida krymských Tatarů vedená Stalinem . Prezident poznamenal, že si myslí, že je nemožné to opakovat – že už nebude situace, kdy budou lidé vyhnáni ze své vlastní země. Dnes vidíme, že tomu tak není. “

Předseda českého Senátu také připomněl další historickou událost: „V roce 1938, na začátku října, byli Češi po takzvané„ mnichovské dohodě “vyhnáni ze své vlastní země. Hitler měl své vlastní ambice a naši spojenci nás zradili – v určitém okamžiku nepodporovali Českou republiku, její nezávislost, suverenitu a nedotknutelnost jejího území, “řekl Vistrchil.

Řekl, že si to pamatuje ze dvou důvodů.

Za prvé, díky své historické zkušenosti bude Česká republika stát na straně Ukrajiny, podporovat ji v boji za svobodu a celistvost jejího území. Druhá – mnichovská dohoda následovala poté, co byla rozhodnutí o nás učiněna bez nás. A chceme, aby rozhodnutí o Ukrajině byla přijímána pouze za účasti Ukrajiny, “řekl předseda Senátu parlamentu Čečenské republiky.

Solidaritu s Ukrajinou vyjádřil také Charles Michel, předseda Evropské rady, který uvedl, že Evropská unie bude pokračovat ve své politice neuznávání nezákonné anexe Krymu, a vyzval Rusko, aby zastavilo nucenou integraci poloostrova do svého hranice. Podle šéfa Evropské rady je cílem Bruselu zajistit, aby se nezákonná anexe Krymu nikdy nestala legitimní.

  "Každý úspěch Ruska je naším neúspěchem". Český prezident vyzývá k pokračující podpoře Ukrajiny.

Ruská federace je poprvé na mezinárodní úrovni uznána jako okupační stát a je povinna okamžitě zastavit porušování lidských práv na dočasně okupovaném území, aby zajistila nerušený přístup mezinárodních organizací pro humanitární a lidská práva na Krym.

A Kreml pokračuje v hysterii, děsí Ukrajinu a její partnery na „Krymské platformě“ odvetnými kroky, křičí o nepřátelství Kyjeva, cynicky mlčí, že toto přátelství zabila sama Moskva a drze útočí na suverénní území sousedního státu , cynicky ukousl kus „bratrské“ země, vnesl do jejích obyvatel chaos a devastaci a zabil je.

Současně pokračující v srdcervoucím dokazování, že Krym je „prapůvodně ruská země“, přičemž zapomíná na jednu věc – ani na Krym, ani na Rusko – s tím Muscovy nemá absolutně nic společného.

Muscovy nezvládl drze ukradené jméno „Rus“, aby se vyrovnal velké kyjevské moci, neustále přepisoval historii, aby tuto krádež ospravedlnil, zničil Ukrajinu a vše, co s Ukrajinou souvisí (jazyk, kultura, symboly). trochu blíže úrovni Kyjeva – ani kulturně, ani historicky, ani lidsky, a zůstalo vzdálenou provincií v močálech Mokša – ulus Zlaté hordy.

A až do roku 1700 Muscovy vzdal hold krymskému Chánu, jeho panovníkovi a pánovi. Tolik k „prvotním ruským zemím“.

Nebylo by na škodu přečíst si historii pro notoricky známé schizofreniky z Kremlu. Jasně naznačuje, jak myšlenky šílených diktátorů končí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com