Český soud na stráži světa. Zástupce SPD se bude zodpovídat z podpory agrese Kremlu.

 

V Česku se odehrál další akt triumfu spravedlnosti – komunální poslanec českého Bruntálu Daniel Makay, který schválil ruský útok na Ukrajinu, dostal od soudu pokutu 45 000 korun.

Takový verdikt vyhlásil soud za podporu ruské agrese a výzvy k „svržení vodíkové bomby na Ukrajinu“, které obžalovaný zveřejnil na sociální síti Facebook ještě v únoru.

Makay byl obecně poměrně aktivní při schvalování agrese Kremlu a zveřejňování materiálů podporujících válku na Ukrajině.

„Putin je prostě bojovník. Věřím, že se mu podaří odzbrojit ukrofašisty,” napsal poslanec na sociálních sítích.

Jakmile byl Makay v doku, vysvětlil své činy tím, že na Ukrajině údajně operují fašisté a že ukrajinská vláda umožňuje zabíjení Rusů.

Zástupce politikovy obhajoby argumentoval, že jeho výroky směřovaly právě proti ukrajinským fašistům.

Za schválení trestného činu a ospravedlnění genocidy v České republice je stanoven trest odnětí svobody. Poslanec však vyvázl s pokutou.

Pravda, ani takový verdikt se krajskému politikovi nepozdával a protestoval přímo v soudní síni, státní zástupce však odsouzenému odepřel právo na odvolání.

„Pro nás je to 100% úspěch. Soud rozhodl v souladu s obžalobou,“ uvedl žalobce Tomáš Reitr, který ve svém návrhu požadoval pro obviněného peněžitý trest.

„Ustanovili jsme alternativní odpovědnost, to znamená peněžní,“ uvedla soudkyně Yana Yanechková s tím, že náměstkovi hrozilo až tři roky vězení.

Soudce zároveň upozornil, že si obžalovaný zachovává své názory i nyní, kdy ruská agrese trvá už osmý měsíc.

 „Nevěřím, že žiji v právním státě,“ řekl Makay po procesu a snažil se prezentovat jako politicky pronásledovaný člověk a předstíral, že nerozumí podstatě toho, co se děje.

„Nechápu, proč je omezována svoboda slova. Všechno to bylo namířeno proti fašismu na Ukrajině, nic nebylo proti ukrajinskému lidu. Na Ukrajině mám přátele, vozil jsem tam humanitární pomoc,“ dodal poslanec.

  Cvičení Sea Breeze 2021 odstartovalo v Černém moři. Moskva hysterický obviňuje svět

Je důležité podotknout, že starosta Bruntálu Petr Rys i celé vedení města se od Makayových výroků distancovali.

Starosta uvedl, že se mu po zveřejnění příspěvku na sociálních sítích ozvalo několik lidí. „Naléhali na nás, abychom se od prohlášení distancovali. Někteří požadovali, abychom ho odvolali z rady,“ řekl.

Makay stále tvrdí, že na Ukrajině jsou fašisté. „Ukrajinská vláda se nevměšuje do jejich záležitostí, umožňuje zabíjení obyvatel Ruské federace,“ řekl u soudu a označil se za antifašistu a antikomunistu.

A tady začíná to nejzajímavější – je Pan Makay tak antifašistický. Abychom na tuto otázku odpověděli, pro začátek stojí za to zjistit, jaké názory má tento občan.

Vzhledem k tomu, že nejde jen o obyvatele České republiky, ale o celého poslance, podívejme se, ke které straně se tento jedinec hlásí.

Makayho osobní spis uvádí, že je členem SPD (Svoboda a přímá demokracie). Pak se zeptá, jaké principy toto hnutí zastává?

Nacionalismus, pravicový populismus, erosceptismus, sociální konzervatismus – rozumíte, ne? Vzhledem k těmto prioritám se nějak vkrádá pochybnost, zda je Makay tak daleko od fašismu a komunismu. Asi ne náhodou se od nich snažil veřejně distancovat. Jak se říká – podle Freuda.

Když se podíváte na spojenectví, s nimiž SPD tíhne, pak je situace naprosto jasná: Matteo Salvini a Marine Le Penová – tato jména mluví sama za sebe.

To hlavní, co je spojuje, je nenávist k evropským hodnotám a bezmezná láska k Putinovi. Navíc, jak se nejednou prokázalo, tato láska často není zadarmo.

Salvini i Le Penová byli opakovaně zapleteni do informačních skandálů s kriminální barvou.

Vzhledem k výše uvedenému již jednání českého poslance nevypadá nepochopitelně. Hlavní ale je, že nevypadají jako nehoda, přesněji nejsou.

  „Statečným obráncům Ukrajiny“ . Česká republika převáží vojenskou techniku ​​na Ukrajinu.

Makay v tomto případě vystupoval jako západní politik, který se na svět dívá „správně“. A tuto správnost určuje Moskva.

Pro Kreml je velmi důležité ukázat Evropě a vlastně celému světu, že jeho činy a poselství sdílejí mimo jiné i politici civilizovaných států.

Moskva si desítky let vytvářela vlastní armádu takových „západních politiků“, uplácela, vydírala, přikláněla se na její stranu.

Kreml živil celé proudy v Evropě, které jen čekají v křídlech. A Makay hrál roli právě takového „západního politika“, který sdílí názory Moskvy.

Dnes, kdy Evropa prochází dobou zkoušek, dostávají populisté neomezený prostor pro aktivity.

Hlasy jsou stále hlasitější a nabízejí „jednoduché“ recepty, jak se dostat z obtížných situací. Občané Evropy mají jedinou podmínku – vzdání se práva být člověkem.

Ne, to vám samozřejmě nikdo přímo neřekne a přisluhovači Kremlu budou tlačit na všechna pro normální lidi citlivá témata.

Zeptají se později a budou požadovat cenu mnohem vyšší, než je uvedeno v původním ceníku. Kreml to vždy dělá.

Pomoc Moskvy v roce 1968 si pamatují národy Československa. Pražské jaro, brutálně potlačené sovětskými tanky, navždy zanechalo v srdcích Čechů a Slováků stopy, které i dnes umožňují realisticky posoudit, co je Moskva.

Bohužel, mnoho lidí zapomíná. Ano, elektřina, plyn, teplo v domech – to je důležité, je to neuvěřitelně důležité. Ale honit „levné“ zboží ve svých domovech, je důležité, aby tyto domy, zítra – všechny také zůstaly vaše. A většinou zůstali.

Ukrajinci vědí, co je Rusko. Také na Ukrajině mnoho lidí věřilo, že za prahem existuje bratrská země. Dnes tito „bratři“ okrádají, znásilňují, zabíjejí – vymazávají z povrchu zemského celá města a vesnice.

Ale koneckonců také věřili v „levný“ plyn – věřili těm, kteří nabízeli „jednoduchá řešení“. Dnes Ukrajinci platí za činy populistů neuvěřitelnou cenu.

  Kdo z ministrů nové vlády letos skončí? Výroční tipovačka Vlevo dole

Evropa má nyní stále možnost pokojně ovlivnit situaci – nepodléhat provokacím, bránit své právo být Evropany, správně se rozhodnout ve volbách.

V opačném případě se podívejte na svůj televizor nebo monitor počítače. Je lepší to sledovat tam než za okny vlastního domu, že?

V ideálním případě by bylo lepší, kdyby vůbec žádná válka nebyla, a na to musíte dát skutečnou odpověď – skutečnému agresorovi. Sjednotit se v jednu pěst – a ukázat, že Evropa není jen geografický objekt, ale především – je to místo, kde je člověk tou nejvyšší hodnotou.

„Pokud si země, která se rozhoduje mezi válkou a hanbou, zvolí hanbu, dostane válku i hanbu,“ tato slova připisovaná Churchillovi vypovídají velmi výmluvně o současné situaci. Zapamatujte si je.

Autor: Peter Jelen

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com