V Praze začal sněm Starostů, post předsedy obhajuje Rakušan

V Praze začal republikový sněm hnutí Starostové a nezávislí (STAN). Funkci předsedy bude krátce před sněmovními volbami obhajovat Vít Rakušan, který nemá protikandidáta. Starostové budou vybírat i ostatní členy užšího a širšího vedení, debatovat o změně stanov a chystají se také představit ekonomický program.

Volby užšího vedení se podle programu sněmu uskuteční dopoledne. Nejdříve je v plánu vystoupení Rakušana se zprávou o činnosti, hospodaření a budoucnosti STAN. Jako hosté pak promluví šéf Pirátů Ivan Bartoš a zástupci koalice Spolu, šéfka TOP 09 Markéta Pekarová Adamová, předseda lidovců Marian Jurečka a místopředseda ODS Martin Kupka. Poslední z projevů bude mít předsedkyně Liberálně ekologické strany (LES) Džamila Stehlíková.

Po projevech bude následovat volba předsedy, prvního místopředsedy, řadových místopředsedů a členů předsednictva. Po obědové přestávce jsou na programu volba členů celostátního výboru, hlasování o úpravách stanov či představení tzv. bilionového plánu na obnovu ekonomiky koalice Pirátů se Starosty.

Sněm STAN se měl původně konat 26. června, den předem však hnutí oznámilo, že akci odkládá. Reagovalo tak na tornádo na Břeclavsku a Hodonínsku, které za sebou zanechalo šest obětí a 1200 poničených domů. Starostové v koalici s Piráty tehdy rovněž dočasně přerušili kampaň a později rozhodli o tom, že se republikový sněm uskuteční v náhradním termínu 31. srpna.
Autor: ČTK

 

  Rakušan: Zeman by měl ukončit spolupráci s poradcem Nejedlým

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com