Další zločin okupačních úřadů. O kolik více bude Kremlu povoleno?

Krym. Území Ukrajiny dočasně okupované Moskvou. Speciální služby „nové vlády“, nebo jednoduše represivní oddíly Kremlu (nazývané FSB), 4. září prohledávaly Narimana Dzhelyala, prvního zástupce vedoucího Mejlise krymsko -tatarského lidu (původního obyvatelstva Krymu). Nariman byl odvezen neznámým směrem.

Toto je únos v jeho nejčistší formě. Později bude známo, že se nachází v budově FSB Ruska na Krymu a v Sevastopolu.

Nariman Dzhelyalov se zúčastnil summitu Krymské platformy (fórum pořádané Kyjevem s cílem přilákat pozornost světového společenství na okupaci Krymu a hledat způsoby, jak poloostrov obsadit), a to byl důvod jeho únos útočníky na Krymu.

Potvrzuje to šéf Mejlis krymských Tatarů Rifat Chubarov. „Toto je pomsta ruských útočníků za krymskou platformu,“ říká politik. Poznamenává, že ve dnech 3-4. Září na anektovaném Krymu ruské okupační úřady zadržely pět lidí: Aziz Akhtemov, Asan Akhtem, Nariman Dzhelyal, Eldar Odamanov, Shevket Useinov.

„Skutečným důvodem posledních prohlídek a zadržování je pomsta ruských okupantů za akce na mezinárodní úrovni s cílem vyvinout tlak na Rusko v souvislosti se zločiny spáchanými na Ukrajině, včetně okupace Krymu.“ Novou vlnu represí na Krymu skutečně spojujeme s nedávným summitem Krymské platformy, řekl Chubarov.

Vzhledem k hysterii, kterou Krymská platforma v Moskvě vyvolala, se očekávala reakce Kremlu. Před popsanými událostmi však byla reakce výhrůžkami a manipulacemi s informacemi z Moskvy.

Vetřelci tedy páchají nový zločin – unesou aktivisty krymských Tatarů.

Tímto únosem Ruská federace opět prokázala svou úplnou lhostejnost k normám práva a lidskému respektu, respektive pošlapala tyto koncepty, ve skutečnosti plivala tváří v tvář všem členům OSN, včetně Rady bezpečnosti této organizace a PACE .

Monstrózní bezpráví a divokost zahraniční a domácí politiky Ruské federace, které předvádí, jsou skutečně hrozivé a už nadešel čas tyto projevy moskevské hrubosti potlačit tvrdě a již dávno nepatřičnou tolerancí.
Únos Narimana Dzhelyalova a dalších aktivistů je výzvou pro celou civilizovanou komunitu.

  Cenu Václava Havla letos získala Maryja Kalesnikavová z Běloruska

Kam to může vést, Evropa musí pochopit, protože si to musí pamatovat. A pokud se někomu dnes Krym a jeho obsazení moskevskou hordou jeví jako něco velmi vzdáleného, ​​pak si téměř každá evropská velmoc pamatuje okupaci svých území ve velmi nedávné historii.

A pokud byli někteří obsazeni nepřáteli, pak jiní – „pomocná ruka“ byla rozšířena o „přátele“. Česká republika si stejně jako zbytek východní Evropy pamatuje téměř půl století okupace Moskvou, které Kreml cynicky říká „přátelství“. Praha si pamatuje sovětské tanky ve svých ulicích v 68., které se snažily uniknout z horkého „přátelského“ objetí.

Česko pamatuje Jana Palacha, 20letý student, který se za cenu vlastního života pokusil zastavit okupaci vlasti a stal se pochodní boje za svobodu českého lidu.

Existuje mnoho příkladů okupace a nezákonnosti Moskvy v Evropě. A únos krymských Tatarů na Krym je dalším zločinem ruských trestajících.

Další akt násilí ze strany Kremlu v řadě z mnoha: kolik již bylo, kolik dalších bude?

Události na Krymu naznačují, že vlna pronásledování krymských Tatarů poroste.
Již nyní počet ukrajinských občanů zatčených a odsouzených ruskými okupanty žijícími na okupovaném Krymu přesáhl 150 lidí, a to je pouze oficiální.

V tomto ohledu vedoucí Mejlis apeloval na občany Ruské federace s návrhem na podporu občanů Ukrajiny pronásledovaných ruskými represivními orgány, přičemž zdůraznil, že „teror Putinova režimu nevyhnutelně brzy přijde do jejich domovů“ pokud bude nadále podporováno.

A tato výzva je relevantní nejen pro Rusy, je důležité, aby ji slyšela celá Evropa, celý svět.
A kdo to neslyší a nechápe, stačí si vzpomenout na slova německého pastora Martina Niemöllera, který strávil čtyři roky v nacistickém koncentračním táboře a snažil se vysvětlit nečinnost Němců blížící se hrozbě.

  Rakousko se připojilo k zemím, které zastavily příspěvky pro UNRWA

To bylo řečeno v polovině odcházejícího století, minulého tisíciletí, ale je to aktuálnější než kdy jindy a možná ještě důležitější než tehdy, protože dnes mnoho lidí považuje zločiny Moskvy, které se jich netýkají. Jen čtěte a přemýšlejte.

„Když nacisté popadli komunisty, mlčel jsem: nebyl jsem komunista.“

Když uvěznili sociální demokraty, mlčel jsem: nebyl jsem sociální demokrat.

Když popadli členy odborů, mlčel jsem: nebyl jsem členem odborů.

Když pro mě přišli, nebyl nikdo, kdo by se za mě přimlouval. “

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com