Kolik času má Evropa? Valné shromáždění OSN. Ukrajina je základnou evropské bezpečnosti.

Události, které se dnes odehrávají na východních hranicích kontinentu, poskytují dobrý důvod k zamyšlení. Mluvíme o Evropě – nikoli geograficky, ale v civilizačním smyslu.

Je pravda, že jen pro zamyšlení, státy Starého světa mají stále méně času a nikdo neví, kolik z toho je ve skutečné dimenzi. A pokud si střední a ještě více západní Evropa může dovolit „pohrávat si“ s termíny, pak je východní region kontinentu vážně znepokojen situací na hranicích s Ruskou federací.

Ale samozřejmě nejzajímavější stranou v otázce bezpečnosti evropského kontinentu je Ukrajina, která nejenže projevuje znepokojení, ale vede skutečnou válku proti Rusku, která již osmý rok omezuje agresi Moskvy a chrání Evropu před chamtivé choutky majitelů Kremlu.

Ukrajinští vojáci tedy dnes brání svět před středověkým barbarstvím Muscovyho, když jsou s agresivním sousedem prakticky sami.

Je ale třeba poznamenat, že Kyjev se musí bránit nejen před moskevskými tanky a děly. Kreml použil proti Ukrajině veškerý arzenál všech druhů prostředků a dokonce i témata daleko od agresivity proměnil ve zbraně.

Jeden z hlavních způsobů, jak ovlivnit Kyjev, si Moskva (v návaznosti na zásady hlavního ideologa nacismu Goebbelse, kterého Putin považuje za talentovaného člověka a pravděpodobně se snaží držet s idolem krok) vybral – informační válku. A probíhá ve velkém, na všech frontách: interní propagandistická média (v Ruské federaci prostě žádná jiná nejsou), ovládaná Kremlem a FSB (která je v zásadě prakticky stejná), vysílají 24/7 o Ukrajině, o hrůzách spáchaných „ukrajinskými fašisty“, o každodenním ostřelování civilistů, vedení fiktivních teroristických útoků v Rusku atd.

Na takových společenských a politických přehlídkách jsou stále hlasitější výzvy k „omezení domýšlivých ukrofashistů“, „přijít na pomoc bratrským lidem“, kteří jsou „utlačováni“ současnou kyjevskou vládou, která je „pod vnější kontrolou“. Téma vnější kontroly je obecně jedním z nejoblíbenějších při diskusích o ukrajinském státě, a to jak v Rusku, tak na Ukrajině samotné – vnitřní ukrajinská fronta (vyprávění propagují ruští hlasatelé pod rouškou poslanců, úředníků atd.).

  Létající auto na obloze Slovenska. Pohádka, která se stala realitou.

 

A samozřejmě to jsou agenti Kremlu v jiných mocnostech, vyjadřující, jako by jejich myšlenky byly názorem občanů Evropy a světa. To dává Moskvě příležitost prohlásit, že celý svět myslí stejně.

Příkladem takového informačního útoku na Kyjev byl článek údajně zahraniční publikace nezávislé na Kremlu o dodávkách smrtících zbraní Ukrajinou do Myanmaru. Publikace je cizí, ale příběhy jsou z Kremlu. Celá myšlenka Moskvy měla cíl – zdiskreditovat ukrajinský vojensko -obranný komplex a v budoucnu uvalit embargo na dodávky zbraní a poskytování vojenské pomoci mezinárodními partnery Ukrajině.

Mimochodem, tato dezinformační kampaň proběhla týden po návštěvě prezidenta Ukrajiny ve Spojených státech, kde došlo k řadě vážných dohod a byly podepsány dokumenty, mimo jiné o spolupráci v oblasti obrany mezi Ukrajinou a Spojenými státy .

V Kremlu to způsobilo hysterii a výše popsané akce a Putinův mluvčí vyjádřil obavu, že americká vojenská pomoc Kyjevu bude mít nepředvídatelný vliv na rozvoj ozbrojeného konfliktu na Donbasu. Moskva je velmi nespokojená s tím, že dnes je ukrajinská armáda stále silnější a Kreml stále více chápe, že Ukrajina je na to příliš tvrdá.

Schizofrenní nálady vůdců Ruské federace si však nadále vybírají svou daň a stupňují ofenzívu na jiných frontách. Rusko tedy pokračuje v masivní distribuci ruských pasů obyvatelům ORDLO (okupované oblasti východní Ukrajiny), jehož jedním z cílů je umožnit majitelům těchto dokumentů účast ve volbách do Státní dumy. Kreml se tedy (zahrnutím obyvatel ORDLO do volebního procesu) pokusí legitimizovat své agresivní aktivity na Ukrajině.

Chamtivým vůdcům Ruské federace to ale nestačí a zvyšují svoji agresivitu. Krymské tatarské aktivisty na Krymu zasáhla nová vlna pátrání, zadržování a zatýkání.

To také není vše. Rusko společně s Běloruskem na hranicích s Ukrajinou a dalšími evropskými státy zahájilo vojenská cvičení „Západ-2021“, která mají zjevně útočný charakter a která jsou ve skutečnosti zástěrkou pro budování ruské vojenské přítomnosti. tam.

  Maďarsko ratifikovalo vstup Švédska do NATO: důsledky a reakce

A když vezmeme v úvahu, že Bělorusko již skutečně bylo připojeno Ruskou federací (jen se tomu krásně říká – stát Unie), pak je Ukrajina prakticky obklopena agresivním pižmem. Koneckonců, Bělorusko je ve skutečnosti „běloruský federální okruh“. A vzhledem k mezinárodní izolaci Minsku nemá Lukašenko žádný manévrovací prostor a nyní je pod absolutní vládou Putina.

Proto samozvaný prezident Běloruska cestuje do Moskvy (popáté za rok) a výsledkem nedávného setkání s Putinem bylo 28 „plánů“ integrace Ruska a Běloruska. A přestože běloruský diktátor říká, že to vše je zaměřeno na zvýšení prosperity a nemluví se o ztrátě suverenity, je celému světu jasné, že Bělorusko již de facto není suverénní.

Všechny tyto události ukazují, že koncentrace moskevské agrese kolem Ukrajiny a její bezpečnosti. V tomto ohledu je však nutné tuto situaci posoudit z hlediska bezpečnosti celého východoevropského regionu a celé Evropy, protože je zřejmé, že chutě Kremlu vzplanou čím silněji, tím méně se setkává s odporem civilizovaná komunita.

Právě v této souvislosti je důležité podporovat Ukrajinu, a to potřebuje nejen samotný ukrajinský stát, ale i Evropa jako celek. A k tomu potřebujete slyšet Ukrajinu.

Za tímto účelem se prezident Zelenskyj zúčastní 76. zasedání Valného shromáždění OSN. Pro hlavu ukrajinského státu, od kterého Ruská federace anektovala Krym v 21. století a která již osmý rok brzdí svoji vojenskou agresi na Donbasu, je to další příležitost, jak světu sdělit skutečnou situaci v zemi a znovu vyzvat světové společenství, aby jednalo společně v zájmu míru.

Je to další příležitost, být ve Spojených státech, setkat se s americkým vedením za účelem koordinace interakce při konfrontaci s agresivní Moskvou.

A pro celý civilizovaný svět je to příležitost slyšet a porozumět skutečnému obrazu toho, co se děje na východních hranicích Evropy, kde dnes Ukrajina zadržuje středověkou moskevskou hordu a zachraňuje kontinent před „ruským světem“.

  Ukrajina – NATO. Jednota prokázaná agresí Kremlu.

Koneckonců, tento „mír“, jak to vidí Kreml, už do Česka přišel, výbuchy v roce 2014 ve Vrbetici, stejně jako přišel v roce 1968 s tanky v ulicích Prahy a v roce 1945 sovětskou okupací českého státu.

Češi, jako nikdo jiný, znají hodnotu ruského „přátelství“, z jehož objetí se vždy každý snažil zbavit. Vědí to i ostatní evropské země, které vědí a musí si uvědomit svoji odpovědnost do budoucna.

A když jsme to pochopili – konečně začít jednat ve jménu svobodné a demokratické Evropy, ve jménu míru na planetě Zemi.

Autor: Franz Hoffman

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com