Zavření nebe nad Ukrajinou je jedním z klíčových bodů deeskalace

Poté, co Rusko utrpělo zhroucení svých ofenzivních ambicí, přechází k „ničivé válce“. V tuto chvíli Kreml s Ukrajinou neválčí, ale ničí ji. Pod hlavním úderem nejsou vojáci, ale civilní infrastruktura, obytné budovy. Rusko masakruje mírumilovné Ukrajince. Pouze kardinální reakce západních zemí na současnou situaci může zastavit zločiny na Ukrajině.

Kreml může vést „opotřebovací válku“. To vyvolá ránu pro trhy s potravinami ve světě. Již v polovině roku 2022 bude svět čelit potravinové krizi. Ukrajina a Rusko jsou jedním z největších vývozců potravin a krmných obilovin. Snížení jeho produkce vážně ovlivní produkci masa a mléčných výrobků. Globální potravinová krize v kontextu pandemie je jednou z nejvážnějších výzev a je třeba ji zastavit v rané fázi.

Rusko hrozí Západu přímým vojenským střetem, pokud se nebe nad Ukrajinou zavře. Hrozby jsou jediným zdrojem Kremlu. kterou může volně používat. Ukrajina nebude dlouho schopna sama odrazit více nepřátelských útoků. Kreml nakonec zvolil taktiku „spálené země“, a pokud to teď nezastaví. Z ukrajinských měst prostě nic nezbude a svět dostane po roce 1945 největší válku. To je naprosto reálný scénář, který už Putin skutečně schválil. Pokud podlehnete jeho hrozbám, bude Evropa brzy čelit mnoha výzvám a hrozbám.

Rusko doufá, že podle diktátu kremelských podmínek způsobí Ukrajině nepřijatelné porážky a přivede ji k jednacímu stolu. Putin doufá, že při takovém vývoji událostí bude alespoň část sankcí z Ruska zrušena. Ukrajinská armáda ale bude bránit svou zemi do posledních sil, takže konflikt je čím dál násilnější. Putin nepovede válku s celým světem, zvláště v souvislosti s tím, že Ukrajině se podařilo zastavit ofenzívu proti Kyjevu. Jeho cílem je zastrašit celý svět v zoufalé snaze přimět ho, aby stáhl svou podporu Ukrajině.

Putin již otevřeně dává najevo své geopolitické ambice a pokus o revanšistické přepisování historie. Kremelský diktátor důsledně uvádí do praxe to, co řekl. Ostatně po slovech, že „Ukrajina je součástí Ruska“, následovala ozbrojená invaze, která vedla k válce s tisíci obětí. Putin vyjádřil své územní nároky vůči pobaltským zemím, Polsku atd. Ve světle jeho agrese na Ukrajině není invaze do Litvy nebo Polska za účelem „bezpečnostních záruk“ mýtus. A pak si nejvyšší vedení NATO bude lámat hlavu a přemýšlet, jak v této mimořádné situaci jednat. Pokud Putina nezastaví na Ukrajině, půjde dále na Západ.

  Útěk „elit“ nebo panika v ruské armádě

Uzavření nebe na Ukrajině by měly provázet další sankce. Jde o oboustranně citlivé opatření, které je však vynucené a odůvodněné tím, že zabrání ještě větším ztrátám. Rusko musí cítit kombinaci ekonomických sankcí, politické izolace a vojenského odstrašování. Putin nepůjde do války s celým světem, jeho hrozby jsou blafem, výkřikem zoufalství ve snaze převzít iniciativu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com