Prezidenta Zemana odvezli do vojenské nemocnice. Leží tam i jeho předchůdce Klaus

zpravy.aktualne.cz/

Prezident Miloš Zeman i bývalý prezident Václav Klaus byli hospitalizováni v pražské Ústřední vojenské nemocnici. Zeman byl hospitalizován v úterý, podle jeho poradce Martina Nejedlého by se mělo jednat o pravidelnou prohlídku. Klaus měl se o víkendu necítil dobře a po dohodě s lékaři byl hospitalizován. V úterý se dostavil na další vyšetření.

„Prezident Miloš Zeman byl v úterý hospitalizován v Ústřední vojenské nemocnice (ÚVN),“ potvrdila iDNES.cz mluvčí nemocnice Jitka Zinke. O události informoval jako první deník Právo. Podle jeho informací prezidenta doprovodila i manželka Ivana.

Podle Zemanova poradce Martina Nejedlého se jedná o pravidelnou prohlídku. „Slyšel jsem pana prezidenta, že se domlouvá přes svého kancléře a tajemníka, aby dohodl termín na pravidelnou prohlídku,“ řekl portálu iROZHLAS.cz Nejedlý.

Ve vojenské nemocnici byl Zeman v posledních letech několikrát. Loni mu v ní operovali zlomenou ruku, kterou si zranil při pádu. O rok dříve v ÚVN zůstal čtyři dny na rekondičním pobytu. Dlouhodobě se prezident léčí s neuropatií nohou a cukrovkou. Kvůli potížím s nohama začal letos používat invalidní vozík.

Klaus se o víkendu necítil dobře

Václav Klaus byl o víkendu hospitalizován také v ÚVN s vysokým tlakem. V úterý se dostavil na další vyšetření. „Exprezident Klaus se necítil dobře už o víkendu, a tak podstoupil vyšetření, při němž mu zjistili vysoký tlak. Nyní čeká na další testy v nemocnici,“ sdělil redakci iDNES.cz Klausův mluvčí Petr Macinka.

Exprezident Klaus prodělal koncem února covid-19. Podle jeho mluvčího Klaus absolvoval celou svoji léčbu v domácím prostředí, bez nutnosti jakékoli nadstandardní či nemocniční péče. V Ústřední vojenské nemocnici pouze podstoupil zhruba půlhodinové vyšetření.

Osmdesátiletý exprezident je ale stále v dobré fyzické kondici. Letos v srpnu opět nechyběl při Svatovavřinecké pouti v Krkonoších a absolvoval cestu z Luční boudy na Sněžku „Měření času už není můj cíl. Vyjít na Sněžku je můj cíl. Dneska je krásně, přesně tak, jak to má vypadat. Člověk ani není super zpocený, ani mu není zima,“ líčil Klaus svoje dojmy po výšlapu.

  Co brání rozvoji jaderné energetiky v Evropě?

Zdroj: https://www.lidovky.cz/

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com