Václav Klaus by mohl opustit nemocnici koncem týdne, uvedl jeho mluvčí

idnes.cz

Exprezident Klaus by mohl z Ústřední vojenské nemocnice v Praze odejít koncem týdne. Víkend by tak už mohl trávit doma, uvedl jeho mluvčí. Klaus je hospitalizován od úterý. V ÚVN se také nachází prezident Miloš Zeman, který byl hospitalizován ve stejný den.

Václav Klaus byl o víkendu ve střešovické nemocnici kvůli problémům s tlakem a znovu se do ní vrátil v úterý. Ve stejném zdravotnickém zařízení se léčí i současná hlava státu Miloš Zeman.

Podle deníku Právo strávil Klaus o víkendu v nemocnici dvě noci a v pondělí ho lékaři propustili domů. V úterý ráno však Klause do nemocnice přivezla služebním autem ochranná služba.

„Podle ošetřujících lékařů by prezident Klaus mohl být z nemocnice propuštěn koncem týdne, takže víkend snad již bude trávit doma,“ napsal Macinka.

Osmdesátiletý exprezident neměl v minulosti zdravotní problémy často. Jeho zdraví média sledovala v roce 2008, kdy podstoupil operaci kyčelního kloubu. V roce 2012 se podrobil operaci šedého zákalu. Na konci letošního února onemocněl covidem-19. Po přednášce pro studenty Vysoké školy ekonomické se nechal otestovat na koronavirus a výsledek byl pozitivní. Po vyšetření v nemocnici se odjel léčit domů.

Klaus se v minulosti opakovaně vyslovoval proti vládním opatřením, která mají zamezit šíření koronaviru. Na veřejnosti několikrát vystupoval bez ochrany obličeje, kvůli říjnovému vystoupení před Obecním domem v Praze dostal na konci ledna pokutu 10 tisíc korun od pražské hygienické stanice. Pokutu zaplatil, ale k pražskému městskému soudu podal kvůli pokutě žalobu na ministerstvo zdravotnictví.

Klaus se po listopadu 1989 déle než 23 let pohyboval ve vrcholných politických funkcích. Stál u zrodu Občanské demokratické strany (ODS) a 11 let byl jejím předsedou. Byl ministrem financí, více než pět let předsedou vlády, čtyři roky předsedou sněmovny a deset let prezidentem republiky. V současnosti stojí v čele Institutu Václava Klause, přednáší a často se vyjadřuje k domácí i zahraniční politice.

  Babiš po jednání se Zemanem: Doporučil jsem prezidentovi, aby si šéfa BIS vyslechl

V Ústřední vojenské nemocnice ve Střešovicích je od úterý také současný prezident Miloš Zeman. Důvod přijetí do zdravotnického zařízení není znám. Mluvčí hlavy státu ho dosud nekomentoval.

Zdroj: https://www.idnes.cz/

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com